Pasaulē
2010. gada 26. oktobris, 09:44

Berezovskis pauž gatavību palīdzēt Lužkovam

Jauns.lv

Londonā dzīvojošais Krievijas uzņēmējs Boriss Berezovskis ir paziņojis, ka būtu gatavs palīdzēt bijušajam Maskavas mēram Jurijam Lužkovam, bet negrasās ar viņu sadarboties.

"Ja viņam klāsies slikti, ja viņam vai viņa sievai nebūs naudas, lai samaksātu advokātiem par politisko patvērumu, es esmu gatavs viņam palīdzēt," Berezovskis paziņoja aģentūrai "Interfax" telefonsarunā no Londonas.

Berezovskis sacīja, ka nav gatavs sadarbībai ar Lužkovu, bet var sniegt viņam palīdzību, ja Lužkovs to lūgtu. "Palīdzēt esmu gatavs, bet tas nenozīmē sadarbību," paskaidroja Berezovskis.

Plašsaziņas līdzekļi agrāk bija ziņojuši, ka Lužkovs pagājušajā nedēļā esot iesniedzis Lielbritānijas vēstniecībā dokumentus iebraukšanas vīzas saņemšanai. Tika arī ziņots, ka Lužkova sieva Jeļena Baturina jau esot ieradusies Lielbritānijā.

Tomēr tuvs Lužkova draugs dziedātājs Josifs Kobzons paziņoja, ka Lužkovs nekādos apstākļos neatstāšot Krieviju un nepārcelšoties uz pastāvīgu dzīvi ārzemēs.

"Jurijs Mihailovičs ir Krievijas patriots un, pat būdams apvainojies uz valsti, viņš nekad nepametīs mūsu zemi," sacīja Kobzons. Pieņēmumu par Lužkova iespējamu apmešanos ārvalstīs uz pastāvīgu dzīvi Kobzons nosauca par "muļķībām un murgiem".

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs 28.septembrī atcēla Lužkovu no Maskavas mēra amata, kurā Lužkovs bijis vairāk nekā 18 gadus. Oficiālais atcelšanas iemesls bija tas, ka Lužkovs esot zaudējis prezidenta uzticību.

Lužkova sieva miljardiere Jeļena Baturina 20.septembrī pauda uzskatu, ka Krievijas medijos uzsāktā viņas vīra nomelnošanas kampaņa saistīta ar prezidenta Dmitrija Medvedeva vēlmi nodrošināt sev stabilu pozīciju 2012.gadā gaidāmajās valsts vadītāja vēlēšanās.

BNS