Kuģa avārijā Austrālijas piekrastē gājuši bojā 50 patvēruma meklētāji
Pasaulē
2010. gada 15. decembris, 10:53

Kuģa avārijā Austrālijas piekrastē gājuši bojā 50 patvēruma meklētāji

Jauns.lv

Kuģa avārijā pie Austrālijas rietumu piekrastes trešdien gājuši bojā apmēram 50 patvēruma meklētāji, bet vēl 36 cilvēki ievainoti, informē neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

"Mēs saprotam, ka ir ap 50 bojāgājušo, taču tas vēl nav apstiprināts," norāda mediķi. Trīs ievainotie atrodas smagā stāvoklī.

Negadījums noticis vētras laikā.

Jūras spēku kuģiem izdevies izglābt dažus cilvēkus, bet pagaidām varasiestādes nevar apstiprināt nedz bojāgājušo, nedz izdzīvojošo, nedz arī bez vēsts pazudušo cilvēku skaitu.

Kā apliecināja premjerministres Džūlijas Gilardas vietnieks Veins Svons, pie Ziemassvētku salas noticis "traģisks incidents".

Tikmēr aculiecinieki stāsta, ka kuģis bijis pārpildīts ar pasažieriem, galvenokārt ģimenēm.

"Nāca viļņi, un kuģis tika ietriekts klintīs un sašķaidīts gabalos, cilvēki bija ūdenī," ziņu aģentūrai AFP skaidro vietējo varasiestāžu pārstāvis. Lai gan negadījuma aculiecinieki esot centušies no ūdens izvilkt nelaimē nokļuvušos cilvēkus, "mēs nevarējām neko daudz palīdzēt, jo okeāns bija ļoti, ļoti nemierīgs".

Kuģa pasažieru nacionalitāte netiek atklāta, taču izskanējušas ziņas, ka lielākā daļa patvēruma meklētāju bija no Irānas un Irākas.

Šogad Austrālijā ieradušies tūkstošiem patvēruma meklētāju no Irākas, Afganistānas un Šrilankas. Nereti uz Austrāliju viņi ceļu mēro nedrošos kuģos no Indonēzijas.

Ziemassvētku salā, kas atrodas Indijas okeānā aptuveni 2650 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Pērtas, atrodas Austrālijā lielākais imigrantu aizturēšanas centrs.

LETA/Foto: AFP