2011. gada 2. februāris, 09:50

"WikiLeaks": FIB dzen pēdas ar 11.septembra teroraktiem saistītai agrāk nezināmai grupai

Jauns.lv

ASV Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB) cenšas notvert agrāk nezināmu grupu, par kuru radušās aizdomas, ka tā ir iesaistīta 2001.gada 11.septembra teroristu uzbrukumu plānošanā, liecina ar tīmekļa medija "WikiLeaks" un britu laikraksta "Telegraph " starpniecību atklātībā nonākusī Savienoto Valstu diplomātiskā telegramma.

Trīs Kataras vīrieši tiek turēti aizdomās, ka viņi veikuši novērošanas operācijas uzbrukuma vietās, ASV amatpersona no Kataras informējusi Savienoto Valstu Iekšzemes drošības ministriju.

Komanda, kas izlidojusi no ASV uz Londonu dienu pirms uzbrukumiem, izraisīja aizdomas, kad nav ļāvusi apkopējiem ieiet viņu Losandželosas viesnīcas numurā, kur personāls iepriekš bija pamanījis pilotu uniformām līdzīgus apģērbus.

Vairākas nedēļas pirms uzbrukumiem šie vīrieši "apmeklēja Pasaules Tirdzniecības centru, Brīvības statuju, Balto namu un vairākus apvidus Virdžīnijā," teikts telegrammā, kuru nosūtījis Dohas vēstniecības vadītāja vietnieks Mirembe Nantongo.

Šai grupai bijušas biļetes uz lidsabiedrības "American Airlines" lidmašīnas "Boeing 757" reisu no Losandželosas uz Vašingtonu 10.septembrī, tomēr šajā lidmašīnā viņi nav nokļuvuši un tā vietā devušies uz Londonu.

Nākamajā dienā "Boeing 757" lidmašīna Vašingtonā ietriecās Pentagona ēkā. Toreiz dzīvību zaudēja 184 cilvēki.

Telegrammā, kas tika izsūtīta 2010.gada februārī, minētas bažas, kas radušās viesnīcas personālam, grupai uzturoties Losandželosā.

Vēlākajā FIB izmeklēšanā atklājies, ka vīriešu lidojuma biļetes un viesnīcas rēķinu apmaksājis kāds "aizdomās par terorismu turēts cilvēks", teikts telegrammā.

Trīs katariešu vārdi parādās nopludinātajā dokumentā, kurā pavisam minēti 300 cilvēki, kurus FIB vēlējies nopratināt saistībā ar 11.septembra teroraktiem.

LETA