Saistībā ar sprādzienu Minskas metro apsūdzības izvirzītas trim cilvēkiem
Pasaulē
2011. gada 29. aprīlis, 17:19

Saistībā ar sprādzienu Minskas metro apsūdzības izvirzītas trim cilvēkiem

Jauns.lv

Saistībā ar sprādzienu Minskas metro piektdien apsūdzības terorismā izvirzītas diviem cilvēkiem, bet vēl viens apsūdzēts par nelegālu sprāgstvielu uzglabāšanu.

Kā valsts televīzijā paziņoja ģenerālprokurora vietnieks Andrejs Šveds, apsūdzības terorismā izvirzītas diviem 1986.gadā dzimušiem vīriešiem no Vitebskas.

Milicija iepriekš pavēstījusi, ka saistībā ar terorakta izmeklēšanu aizturēti arī vairāki aizdomās turamo ģimenes locekļi un opozīcijas aktīvisti.

Prezidents Aleksandrs Lukašenko uzbrukumā vaino vārdā neminētus valsts pretiniekus, kuri strādājot sadarbībā ar Rietumu valdībām.

Taču bijušais Baltkrievijas VDK pulkvedis Vladimirs Borodačs paudis uzskatu, ka izmeklēšanas raitā norise pierāda, ka uzbrukumu rīkojušas pašas varasiestādes.

"Šie cilvēki izmantoti kā mūļi, kuri vienkārši nesa maisus," pārliecināts trimdā Vācijā dzīvojošais Borodačs.

Borodača avoti ziņojuši, ka Vitebskā aizturētie cilvēki bijuši VDK ārštata aģenti, kuriem dots rīkojums sarīkot sprādzienu, lai novērstu sabiedrības uzmanību no aizvien pieaugošajām ekonomikas problēmām.

Kā jau vairākkārt ziņots, sprādzienā 11.aprīļa vakarā Minskas metro stacijā "Oktjabrjskaja" dzīvību zaudēja 14 cilvēki, bet aptuveni 200 tika ievainoti.

Kasjauns.lv/LETA/Foto: LETA/AFP/EPA