2011. gada 6. jūlijs, 00:40

Filipīnu prezidents pārdod savu "Porsche", kas izraisīja viņa popularitātes kritumu

Jauns.lv

Filipīnu prezidents Benigno Akino otrdien paziņoja, ka ir pārdevis savu luksusa automašīnu "Porsche", kuru viņš pērn iegādājās jau lietotu, par galveno iemeslu minot drošības riskus, lai gan 2007.gadā ražotais baltais "Porsche" sporta auto kļuva par vienu no galvenajiem iemesliem prezidenta popularitātes kritumam sabiedrības acīs.

Gada sākumā veiktā aptaujā noskaidrojās, ka gandrīz puse no 1200 aptaujātajiem valsts iedzīvotājiem uzskatīja, ka luksusa sporta automašīnas iegādāšanās ir neatbilstošs lēmums nabadzīgas valsts prezidentam, lai gan mašīnu viņš iegādājās jau lietotu un maksāja par to no saviem privātajiem līdzekļiem.

"Tā vairs nav manā īpašumā," Akino teica otrdien preses konferencē, atzīstot, ka automašīnu izdevies pārdot par 4,5 miljoniem peso (50,8 tūkstoši latu), kas ir tāda pati summa, par kādu viņš auto iegādājās pērn Ziemassvētkos.

Filipīnu prezidents atzina, ka "Porsche" pārdeva, jo tā rada "nevajadzīgu risku" ne vien paša drošībai, bet arī apsardzes darbiniekiem, kuru darbs ir rūpēties par prezidentu.

Viņš atzina, ka, traucoties uzkrītošajā automašīnā, jebkuram kļuva zināms, kur ir prezidents un tas padarīja viņu neaizsargātu no dažādiem uzbrukumu draudiem.

"Tagad ļaušu kādam citam gūt pieredzi [ar šo mašīnu]," teica Akino, neatklājot, vai plāno iegādāties jaunu automašīnu.

BNS

Tēmas