Pasaulē
2011. gada 22. jūlijs, 13:20

Krievijā sāk izcelt Volgā nogrimušo kuģi

Jauns.lv

Krievijas glābēji piektdien pacēla virs Volgas upes gultnes pirms divām nedēļām nogrimušo kruīza kuģi, kas aiznesa sev līdzi vairāk nekā 100 cilvēku dzīvības, tādējādi sperot pirmo soli kuģa izcelšanā.

78 metrus garais kuģis "Bulgaria" tika pacelts virs upes gultnes piektdienas rītā, taču tas joprojām paliek ūdenī, teica Transporta ministrijas pārstāvis Timurs Hikmatovs.

Turpmākajās stundās glābēju brigādēm kuģis hermētiski jānoslēdz un jāizsūknē no tā ūdens, pirms to varēs izcelt virspusē un nogādāt dokā, viņš teica.

"Tas varētu aizņemt vairākas stundas," aģentūrai AFP teica Hikmatovs. Kuģa pakaļgals pašlaik ir sešus metrus virs upes gultnes.

Sarežģītā operācija, kurā piedalās desmitiem nirēju un divi milzīgi ceļamkrāni, sākās sestdien. Operācija prasīja vairāk laika, nekā tika plānots, jo to aizkavēja sliktā redzamība un tērauda troses pārtrūkšana.

Nedēļas sākumā glābējiem izdevās nostabilizēt kuģi, kas gulēja uz labajiem sāniem un lēni grima upes gultnes dūņās.

Pārpildītais 56 gadus vecais kuģis nogrima vētrā 10.jūlijā. Glābēji līdz šim atraduši 114 cilvēku, tai skaitā 28 bērnu, mirstīgās atliekas, bet 15 tiek uzskatīti par pazudušiem.


LETA