Pasaulē
2011. gada 17. augusts, 14:42

Zviedrijā ieslodzītie sūdzas par nabadzīgu televīzijas kanālu izvēli

Jauns.lv

Zviedrijā kāda aizturēšanas centra ieslodzītie sūdzējušies administrācijai par nabadzīgo televīzijas kanālu izvēli.

"Visiem Zviedrijas Cietumu un probācijas dienesta aizturēšanas centriem būtu jāpiedāvā vienāda izvēle," teikts Kalmaras aizturēšanas centra ieslodzīto vēstulē.

Savā sūdzībā ieslodzītie norāda, ka aizturēšanas centros Zviedrijā parasti tiek piedāvāti desmit līdz 19 televīzijas kanāli, bet Kalmarā viņiem jāiztiekot ar nieka septiņiem.

Bet Cietumu un probācijas dienesta vadītājs Bengts Vestbergs ieslodzīto sūdzību neuzskata par pamatotu.

"Patiesībā tas ir jautājums par izmaksām. Saskaņā ar likumu mums centrā jārāda [televīzijas kanālu] "SVT1", "SVT2" un "TV 4" pamatpaka. Mēs esam pievienojuši arī "Eurosport", CNN un dažus citus kanālus. Mēs patiešām nedomājam, ka mums būtu jātērē vēl vairāk," intervijā vietējam laikrakstam "Östran" atzīmēja Vestbergs.

Viņš atzina, ka televīzijas kanālu izvēle dažādos aizturēšanas centros ir atšķirīga, jo tā atkarīga no katars iestādes apstākļiem.

Tomēr iemītnieki ir sarūgtināti, ka, neskatoties uz centra pārspīlēto taupīgumu, centra drošības sistēma nesen papildināta ar jaunu 22 collu videoekrānu.

"To viņi varēja atļauties," vēstulē atzīmēja ieslodzītie.

Vestbergs paskaidroja, ka centram tiešām nācies ieguldīt lielus līdzekļus drošības uzlabošanā, jo nesen pārvietots policijas iecirknis, kas līdz šim atradies vienā ēkā ar aizturēšanas centru.

"Mēs vienmēr atjaunojam tehnisko ekipējumu. Tā kā tagad zem mums vairāku policistiem pilnus stāvu vietā ir veikali un citas komerciālas telpas, tas ir svarīgi," viņš piebilda.

LETA 

Tēmas