Pasaulē
2011. gada 16. decembris, 18:27

"Amazon" pārdod vairāk nekā miljonu "Kindle" ierīču nedēļā

Jauns.lv

ASV interneta tirdzniecības gigants "Amazon" ceturtdien paziņoja, ka tas pārdod vairāk nekā vienu miljonu "Kindle" ierīču nedēļā un jaunais planšetdators "Kindle Fire" ir uzņēmuma vispieprasītākais produkts.

""Kindle Fire" ir mūsu visu laiku veiksmīgākais produkts - tas ir vispārdotākais "Amazon" produkts 11 nedēļas pēc kārtas," norādīja kompānijas pārstāvis Deivs Limps.

"Mēs esam jau pārdevuši miljoniem vienību un ražojam vēl vairākus miljonus, lai apmierinātu lielo pieprasījumu. Patiesībā pieprasījums palielinās - "Kindle Fire" pārdošanas apjoms pieaudzis nedēļu no nedēļas pēdējo trīs nedēļu laikā," sacīja Limps.

"Amazon", kas reti publisko "Kindle" pārdošanas apjoma datus, paziņoja, ka pēdējo trīs nedēļu laikā pārdevis vairāk nekā miljonu "Kindle" ierīču nedēļā.

"Kindle Fire" tirdzniecībā nonāca novembra vidū, un "Amazon" piedāvā arī plašu elektrisko grāmatu lasītāju "Kindle" klāstu.

"Kindle Fire" maksā 199 dolārus, kas ir uz pusi lētāk salīdzinājumā ar ASV informācijas tehnoloģiju kompānijas "Apple Inc." izstrādātā "iPad" lētāko versiju.

LETA