Pasaulē
2012. gada 4. janvāris, 08:46

Nigērā nodedzināta Tieslietu ministrijas ēka

Jauns.lv

Nigēras Tieslietu ministrijas ēkā agrā otrdienas rītā izcēlies spēcīgs ugunsgrēks, kuru, kā apgalvo amatpersonas, izraisījušas "noziedzīgas" darbības.

Liesmas pilnībā izpostījušas ēkas pirmo stāvu, kur atrodas arī ministra un viņa tuvāko līdzstrādnieku kabineti, no notikumu vietas ziņo aģentūras AFP korespondents.

Iznīcināts arī ministrijas arhīvs.

Ugunsdzēsējiem bija nepieciešamas vairākas stundas, lai savaldītu liesmas, kas ēku pārņēma īsi pēc plkst. 4.00 (plkst. 5.00 pēc Latvijas laika).

Tieslietu ministrs Maru Amadu jau paziņojis: ja ugunsgrēka uzraisītāji cerējuši apturēt sākto tīrīšanu Nigēras tieslietu sistēmā, tad viņu cerības bijušas veltas.

"Cilvēki uzbrukuši ļoti spēcīgam valsts simbolam, un valsts liks lietā visus līdzekļus un atradīs tos, kas stāv aiz notikušā," uzsvēra ministrs.

Prezidenta Mahamadu Isufu valdība, kas nāca pie varas 2011. gadā, aktīvi ķērusies pie korupcijas apkarošanas, īpaši tiesnešu vidū.

Pagājušā gada augustā Tieslietu ministrija izveidoja uzticības tālruni, pa kuru iespējams ziņot par korupcijas gadījumiem.

Decembrī valdība lūdza atcelt astoņu korupcijā apsūdzētu likumdevēju tiesisko imunitāti.

LETA