Pasaulē
2012. gada 16. augusts, 14:27

Bumbas draudu dēļ "Aeroflot" lidmašīna no Ņujorkas uz Maskavu veic ārkārtas nolaišanos Islandē

Jauns.lv

Krievijas nacionālās lidsabiedrības "Aeroflot" lidmašīna no Ņujorkas uz Maskavu ar vismaz 253 pasažieriem ceturtdien veikusi ārkārtas nolaišanos Islandē pēc tam, kad tika saņemti anonīmi draudi par it kā lidmašīnā ievietotu bumbu, paziņoja amatpersonas.

Lidmašīna jau bija devusies ceļā no Ņujorkas, kad kāds zvanītājs paziņoja ASV tiesībsargājošajām institūcijām, ka tajā ir iekrauti pieci koferi ar sprāgstvielām, vēstīja ziņu aģentūra "Interfax", atsaucoties uz anonīmu avotu Maskavas gaisa satiksmes kontroles dienestā.

Lidmašīna "Airbus A-330" nolaidās Keflavikas lidostā netālu no Islandes galvaspilsētas Reikjavikas pēc tam, kad ceturtdienas rītā lūdza atļauju veikt ārkārtas piezemēšanos, teikts lidostas izplatītajā paziņojumā.

"Aeroflot" informēja, ka lidmašīnā atradās 256 pasažieri, lai gan Keflavikas lidosta norādīja, ka tajā bija 253 pasažieri.

Kā piesardzības pasākumu amatpersonas nolēma veikt visu lidostā esošo cilvēku evakuāciju.

Krievijas valdības pārstāvis Islandē, kas vēlējās palikt anonīms, ziņu aģentūrai "Itar-tass" paziņoja, ka drošības pārbaudē lidmašīnā netika atrastas nekādas sprāgstvielu pēdas.

Tomēr "Aeroflot" pagaidām nav apstiprinājusi, ka lidmašīnā sprāgstvielu nebija, norādot, ka drošības pārbaudes vēl turpinās.

"Pārbaužu procedūra ilgs vismaz sešas stundas," paziņoja Krievijas nacionālās lidsabiedrības pārstāve Irīna Dannenberga.

Viņa piebilda, ka reisa izlidošana no Islandes uz Maskavu ir ieplānota pulksten 22 pēc Latvijas laika.

BNS