1dienas
19stundas
30minūtes
06sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

Sīrijas nemiernieki ieņem režīmam lojālu palestīniešu mācību nometni

Jauns.lv

Sīrijas nemiernieki svētdien ieņēma prezidenta Bašara al Asada režīmam lojāla palestīniešu grupējuma mācību nometni pie Damaskas, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija (NVO) "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Sīrijas nemiernieki ieņem režīmam lojālu palestīni...

Nemiernieki pēc sīvām sadursmēm ar vietējiem kaujiniekiem ieņēma grupējuma "Palestīnas Atbrīvošanas tautas fronte-Ģenerālpavēlniecība" mācību nometni Damaskas provinces Rihanas rajonā.

Nemiernieki sāka uzbrukumu šai nometnei sestdien, un abās pusēs bija kritušie un ievainotie, tai skaitā vairāku palestīniešu kaujinieku tuvinieki.

"Palestīnas Atbrīvošanas tautas fronte-Ģenerālpavēlniecība", sestdien nosodot šo uzbrukumu, paziņoja, ka nometne "30 gadus darbojusies kā pretošanās bāze, sagatavojot tūkstošiem palestīniešu jauniešu un simtiem partizānu, kas ar svarīgām operācijām pazemojuši cionistisko ienaidnieku" Izraēlu.

Sīrijas valsts ziņu aģentūra SANA citēja kādas amatpersonas teikto, ka uzbrukumu nometnei "īstenojuši bruņoti teroristu grupējumi .. [Izraēlas ārējā izlūkdienesta] "Mossad" pilnvarotie, kas strādā cionistiskā ienaidnieka labā, atbildot uz Frontes veiktām operācijām pret Telavivu".

"Palestīnas Atbrīvošanas tautas fronte-Ģenerālpavēlniecība" trešdien uzņēmās atbildību par sprādzienu Telavivas autobusā, kurā ievainoti 29 izraēlieši.

"Mūsu partizānu šūniņām Palestīnas centrā izdevās uzspridzināt vienu no pilsētas autobusiem Telavivā un nosūtīt spēcīgu vēsti ienaidnieka vadoņiem, ka slaktiņu rīkošana pret mūsu civiliedzīvotājiem nepaliks nesodīta," teikts grupējuma paziņojumā. 

Izraēlas iekšējais drošības dienests "Shin Bet" ceturtdien aizturēja šajā sprādzienā apsūdzētas šūniņas dalībniekus, kas esot saistīti ar palestīniešu islāmistu grupējumiem HAMAS un "Islāma džihāds" un esot savervējuši Izraēlas pilsoni šī sprādziena īstenošanai.

"Palestīnas Atbrīvošanas tautas fronte-Ģenerālpavēlniecība" novembra sākumā cīnījās Sīrijas bruņoto spēku pusē pret nemierniekiem Sīrijas lielākajā palestīniešu bēgļu nometnē Damaskas dienvidu rajonā Jarmukā. Citi palestīniešu grupējumi toreiz cīnījās nemiernieku pusē.

BNS