Pasaulē

Gruzijā arestēti vēl divi eksministri

Jauns.lv

Gruzijā turpinoties iepriekšējās administrācijas amatpersonu arestiem, kas aizsākās līdz ar prezidenta Mihaila Saakašvili oponentu uzvaru parlamenta vēlēšanās, trešdien apcietināti vēl divi iepriekšējās valdības ministri, kas tiek apsūdzēti korupcijā.

Gruzijā arestēti vēl divi eksministri...

Bijušais enerģētikas un finanšu ministrs Aleksandrs Hetaguri un bijušais izglītības un tieslietu ministrs Nika Gvaramija arestēti saistībā ar apsūdzībām par "miljona dolāru pārskaitīšanu par it kā notikušiem konsultēšanas pakalpojumiem kādam fiktīvam uzņēmumam", teikts Finanšu ministrijas izmeklēšanas dienesta paziņojumā.

Kopš pēc koalīcijas "Gruzijas sapnis" uzvaras oktobra parlamenta vēlēšanās premjera amatā stājies tās līderis miljardieris Bidzina Ivanišvili, arestēta virkne amatpersonu, kas darbojušās prezidenta Saakašvili pakļautībā.

Bijušais aizsardzības ministrs, armijas ģenerālis un vairākas augsta ranga policijas amatpersonas tiek apsūdzētas noziegumos, kuras tās pastrādājušas, atrodoties valsts amatos.

Aresti izraisījuši bažas Gruzijas Rietumu sabiedrotajos, bet ASV, Eiropas Savienība un NATO brīdinājušas, ka politiski motivēta vajāšana ir nepieļaujama.

Tostarp Ivanišvili noliedz, ka viņš būtu sācis atriebties saviem politiskajiem oponentiem, un uzstāj, ka iepriekšējās valdības pastrādātie noziegumi ir jāizmeklē.

"Gruzijā nav selektīva taisnīguma, nav politisku vajāšanu," otrdien sacīja Ivanišvili, likumsargu darbošanos dēvējot par "taisnīguma atjaunošanu".