Ņemcovs: diktatūra Krievijā ir nopietnāka nekā Baltkrievijā
Bijušais Krievijas vicepremjers Boriss Ņemcovs.
Pasaulē
2013. gada 25. maijs, 14:53

Ņemcovs: diktatūra Krievijā ir nopietnāka nekā Baltkrievijā

Jauns.lv

Bijušais Krievijas vicepremjers Boriss Ņemcovs paziņojis, ka Krievija gājusi no demokrātijas uz diktatūru un tagad stāvoklis valstī ir pat sliktāks nekā Baltkrievijā, vēsta laikraksts "Postimees".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Piemēram, mums ir vairāk politieslodzīto nekā Baltkrievijā. Šķiet, ka diktatūra Krievijā ir pat nopietnāka nekā Baltkrievijā. Piemēram, likums par ārvalstu aģentiem. Aleksandrs Lukašenko neko tādu nav ieviesis," Tallinā notiekošajā konferencē pavēstīja Ņemcovs.

"Vladimira Putina popularitāte ir nokritusi un tagad reitingu ceļ ar ienaidnieku meklēšanas palīdzību. Galvenais iekšējais ienaidnieks, tā, protams, ir Krievijas opozīcija. Es arī esmu ienaidnieks," sacīja Ņemcovs. Pēc viņa teiktā, tāpat ienaidnieks ir arī viens no redzamākajiem opozīcijas līderiem Aleksejs Navaļnijs. "Pret viņu šobrīd ir ierosinātas piecas tiesas prāvas, taču Putins no viņa baidās, tāpēc ka viņš ir viens no līderiem cīņā ar korupciju."

"Nākamie iekšējie ienaidnieki ir nevalstiskās organizācijas, Putins ienīst neatkarīgas apvienības. Piemēram, dažādās valstīs korupcijas līmeni mērošā "Transparency International" pasludināta par ārvalstu aģentu, tas ir, spiegu," sacīja Ņemcovs. "Putinam nav draugu."

LETA/Foto: EPA/LETA