Pasaulē
2013. gada 25. septembris, 15:47

Nīderlandē slēdz veikalus pēc "Twitter" izteiktiem draudiem par asinspirti

Jauns.lv

Nīderlandes policija trešdien Hārlemas pilsētā slēgusi divus lielveikalus un restorānu pēc tam, kad kāds ierakstā mikroemuāru vietnē "Twitter" brīdināja par asinspirts sarīkošanu.

Bruņota policija pilsētā uz ziemeļiem no Amsterdamas tika izvietota pie veikaliem "V&D" un restorāna pēc tam, kad "tika veikti draudīgi "Twitter" ieraksti", informēja vietējā policija.

Nīderlandes plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka otrdienas vakarā tika veikti ieraksti "Twitter" ar brīdinājumu, ka trešdien pulksten 11.50 veikalā "V&D" notiks asinspirts, kurā ies bojā vismaz desmit cilvēku.

Ierakstu autors norādīja, ka viņš vai viņa veiks uzbrukumu, lai atriebtos par atlaistajiem cilvēkiem, ko no darba atbrīvoja, domājams, "V&D".

Policija sacīja, ka ieraksts un lietotāja konts no "Twitter" ir pazudis un pašlaik policija mēģina identificēt rakstītāju.

Vairāki citi veikali Hārlemā nolēma trešdien slēgt savas durvis, bet citi palika atvērti, informēja policija, kuras helikopters veica patruļas virs pilsētas.

Pasauli ir satricinājis Kenijas galvaspilsētas Nairobi iepirkšanās centrā "Westgate" notikušais, kad sestdien tur iebruka islāmistu kaujinieku grupējums un saņēma ķīlniekus. Kopumā četras dienas ilgušajā ķīlnieku krīzē gāja bojā 72 cilvēki.

BNS