Dženifera Lorensa musina Klintones atbalstītājus "saniknoties"; ASV atsākas protesti pret Trampu
"Neļaujiet tam jūs sakaut — ļaujiet tam jūs saniknot!" rakstīja Lorensa.
Pasaulē

Dženifera Lorensa musina Klintones atbalstītājus "saniknoties"; ASV atsākas protesti pret Trampu

Jauns.lv

Holivudas aktrise Dženifera Lorensa šonedēļ pievienojās neapmierinātības paušanai par Donalda Trampa uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās, atklātā vēstulē sieviešu digitālo video kanālam "Broadly" aicinot Hilarijas Klintones atbalstītājus "saniknoties". Ņujorkā un vairākās citās ASV pilsētās piektdien notika jauni protesti pret Donalda Trampa uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās.

Dženifera Lorensa musina Klintones atbalstītājus "...

26 gadus vecā Lorensa, kas otro gadu pēc kārtas atzīta par visvairāk pelnošo aktrisi pasaulē, savā atklātajā vēstulē aicināja par Trampa ievēlēšanu sašutušos vērst šo enerģiju uz pozitīvām pārmaiņām.

"Vai šī ir kailā īstenība? Nav svarīgi, cik smagi jūs strādājat vai cik kvalificēta esat, ja neesat vīrietis? Vai to mēs nupat uzzinājām? Šī valsts tika dibināta uz imigrācijas pamata, un šodien vienīgie cilvēki, kas jūtas droši, ka viņu tiesības tiek atzītas un respektētas, ir baltie vīrieši," rakstīts vēstules sākumā.

Pēc Trampa uzvaras otrdien notikušajās ASV prezidenta vēlēšanās tūkstošiem cilvēku ASV lielpilsētās izgāja protesta demonstrācijās pret to. Lorensa aicināja šīs emocijas ievirzīt pozitīvākā gultnē.

"Neļaujiet tam jūs sakaut — ļaujiet tam jūs saniknot!" rakstīja Lorensa. "Ļaujiet tam jūs motivēt! Ļaujiet tam būt par uguni, kādas jums pirms tam nebija. Ja jūs esat imigrants, ja jūs esat krāsainais, ja jūs esat LGBTQ+, ja jūs esat sieviete — nebaidieties, esat skaļi!"

Lorensa pērnā gada vasarā izpelnījās ievērību ar citu atklātu vēstuli, kurā viņa rakstīja par dzimumu nevienlīdzību darba apmaksas jomā Holivudā.

ASV notiek jauni protesti pret Trampu

Ņujorkā un vairākās citās ASV pilsētās piektdien notika jauni protesti pret Donalda Trampa uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās.

Apmēram 1200 demonstrantu sapulcējās Manhetenas rajona Vašingtona laukumā. Daži nesa milzīgus sarkanus balonus un plakātus ar sirsniņām un vārdiem "miers un mīlestība". Citi turēja plakātus ar tekstu "Your Wall Can't Stand in Our Way" ("Jūsu mūris nevar stāties mums ceļā"), atgādinot Trampa solījumu uzcelt mūri uz robežas ar Meksiku nelegālās imigrācijas ierobežošanai.

Demonstranti sacīja, ka grib solidarizēties ar meksikāņiem, musulmaņiem un citiem, kas var justies Trampa politikas apdraudēti pēc viņa stāšanās prezidenta amatā 20.janvārī.

Organizatori plāno sestdien tai pašā vietā rīkot jaunu plašu demonstrāciju.

Floridas štata Maiami pilsētā demonstrācijā izgāja aptuveni tūkstotis cilvēku, protestējot pret rasismu un nelegālo imigrantu izraidīšanu.Nelielā demonstrācijā Losandželosā apmēram 20 sieviešu šortos un sporta krūšturos sadevās rokās un sarīkoja īsu zibakciju uz četrjoslu šosejas, apturot satiksmi.

Protesti pret Donaldu Trampu Ņujorkā

Protesti pret Trampa ievēlēšanu Portlendā pāraug vardarbībā

Protesti pret Trampa ievēlēšanu Portlendā pāraug vardarbībā

Cilvēki ASV protestē pret Trampa uzvaru prezidenta vēlēšanās

Cilvēki ASV protestē pret Trampa uzvaru prezidenta vēlēšanās

Dženifera Lorensa paskalo muti ar pāris malkiem alus un izspļauj dziru ūdenī. Pirms došanās snorkelēt jūrā, lietot alkoholu nedrīkst! To aktrise labi saprot.

Dženifera Lorensa atpūšas Bahamu salās

Dženifera Lorensa paskalo muti ar pāris malkiem alus un izspļauj dziru ūdenī. Pirms došanās snorkelēt jūrā, lietot alkoholu nedrīkst! To ...

Basām kājām un bez meikapa, aktrise Dženifera Lorensa vecākiem palīdzēja izkravāt mantas no automašīnas.

Dženifera Lorensa ar vecākiem

Basām kājām un bez meikapa, aktrise Dženifera Lorensa vecākiem palīdzēja izkravāt mantas no automašīnas.

LETA / Foto: Reuters/Scanpix/LETA / AFP/Scanpix/LETA / Vida Press