Lietuviešu biezpiens krieviem mīļāks par "Pirmo kanālu"
"Ja biezpienu vēl var ēst, tad "Pirmajā" nav, ko skatīties. Omīšu un mājsaimnieču kanāls," raksta Facebook lietotāji.
Pasaulē
2013. gada 8. oktobris, 22:44

Lietuviešu biezpiens krieviem mīļāks par "Pirmo kanālu"

Jauns.lv

"Ja jums būtu jāizšķiras starp lietuviešu biezpienu "Svalia" un "Pirmo kanālu", ko jūs izvēlētos?" - ar šādu jautājumu pie lasītājiem savā "Facebook" profilā vērsies Krievijas portāls "Vedomosti.ru".

Jautājumā apvienotas divas Baltijas aktualitātes - Maskavas noteiktais daļējais Lietuvas piena preču ievešanas aizliegums un lēmums uz laiku apturēt "Pirmā Baltijas kanāla" (PBK) translāciju, reaģējot uz pārraidi, kas aizskārusi Lietuvas iedzīvotāju pilsoniskās jūtas ar nepatiesu versiju par 1991.gada janvāra notikumiem Viļņā.

Lasītāju atbildēs skaidri iezīmējas tendence, ka viņi šo Krievijā iecienītās markas lietuviešu biezpienu uzskata par krietni lielāku vērtību nekā Krievijas "Pirmo kanālu", kura veidoto pārraidi pagājušajā nedēļā translējusi PBK.

"Nav šaubu - biezpienu! "Pirmais" apdraud jūsu psihisko veselību!!!", "Biezpienu "Svalia"! Nav pat jājautā. "Pirmais" nav ēdams!" - atsaukušies komentētāji.

"Ja biezpienu vēl var ēst, tad "Pirmajā" nav, ko skatīties. Omīšu un mājsaimnieču kanāls," viņi raksta. ""Pirmais" nav masu saziņas, bet gan masu propagandas līdzeklis." "Varbūt arī mums var atslēgt? Faktiski jau neviens to tā arī neskatās," izteicies kāds komentētājs.

"Kādas šausmas! Viņi (lietuvieši) tā arī paliks, neuzzinājuši sensāciju no Pugačovas un Galkina dzīves?" spriež cita "Facebook" lietotāja.

"Kārtējais nožēlojamais mēģinājums piespiest Krievijas pircējus iegādāties vietējo preci, nepieliekot pūles, lai uzlabotu kvalitāti," atzinusi vēl viena rakstītāja.

LETA, Foto: scanpix