foto: "Bonhams" izsoļu nams
Pārdota Airtona Sennas leģendārā formula
“McLaren” formula, pie kuras stūres 1993. gadā leģendārais Airtons Senna izcīnīja uzvaru Monako “Lielās balvas” izcīņā.
2018. gada 31. maijs, 05:20

Pārdota Airtona Sennas leģendārā formula

9vīri

Maija vidū notikušajā izsolē jaunu saimnieku atradusi 1993. gada “McLaren” formula, pie kuras stūres leģendārais Airtons Senna izcīnīja uzvaru Monako “Grand Prix”. Izrādās, ka ikonisko auto par četriem miljoniem eiro iegādājies neviens cits kā bijušais F-1 boss Bernijs Eklstouns.

Atšķirībā no citu komandu vecajiem sacīkšu auto, “McLaren” savējos iztirgo ļoti nelabprāt - konkrētā formula ir viena no nedaudzajām, ko nu jau bijušais komandas šefs Rons Deniss atļāvās kādam savam labam draugam pārdot 2006. gadā. Tādēļ “McLaren Cosworth Ford MP4/8A” parādīšanās “Bonhams” izsolē jau pati par sevi bija ievērojams notikums. Papildus vērtību automobilim, protams, piešķīra tā stāsts: ar šo formulu 1993. gadā izcilais brazīliešu autobraucējs Airtons Senna piedalījās Monako “Grand Prix” izcīņā un izcīnīja uzvaru. Mašīnai ir tas pats motors un ātrumkārba, ar kuru tā traucās pa Monako ielām pirms 25 gadiem, turklāt formula ir pilnā braukšanas kārtībā.

Jāšaubās gan, ka “McLaren” jaunais īpašnieks pats sēdīsies pie stūres kaut vai cienījamā vecuma dēļ - Eklstounam patlaban ir jau 87 gadi. Taču kā investīciju objekts tas varētu būt ļoti izdevīgs, jo ar gadiem formulas cena tikai augs. Bernijam to izdevās iegādēties bez ilgas vairāksolīšanas un pat mazliet lētāk, nekā pirms izsoles bija domāts. Proti, “Bonhams” izsoļu nams lēsa, ka McLaren cena varētu sasniegt  teju vai sešus miljonus eiro, taču Eklstouns to nosolīja par mazāku summu - 4 197 500 eiro.