Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Jauna atpūtas vieta rīdziniekiem —   Zunda kanāla malā izbūvēta laipa
foto: Rīgas dome
Pontonu laipa Zunda kanālā.
Sabiedrība

Jauna atpūtas vieta rīdziniekiem - Zunda kanāla malā izbūvēta laipa

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Savienojot Dzegužkalnu ar Ķīpsalu, Iļģuciemu ar Rīgas centru, noslēgušies darbi pie Nameja krastmalas teritorijas labiekārtošanas – starp Ūdens ielu un Mazo Ūdens ielu izbūvēta droša laipa.

Jauna atpūtas vieta rīdziniekiem — Zunda kanāla ...

Projekts īstenots ar Rīgas pašvaldības organizētā līdzdalības budžeta konkursa atbalstu. To iesniedza Dzirciema un Iļģuciema apkaimes biedrība. Laipa veidota uz betona pontoniem ar koka klāju, margām un soliņiem. Tā iekļaujas Zunda ainaviskajā vidē kā dizaina objekts un pastaigu galamērķis. Laipa ir viens no pirmajiem objektiem Zunda kanāla malas labiekārtošanai, kas tagad kalpos kā vieta, kur iedzīvotāji varēs baudīt skaistos dabasskatus, makšķerēt, piestāt ar laivu vai SUP dēli, kā arī vienkārši pasēdēt un karstā vasarā ūdenī atvēsināt kājas.

foto: Rīgas dome
Pontonu laipa Zunda kanālā.
Pontonu laipa Zunda kanālā.

Projekts īstenots ar mērķi radīt vidi, kas piesaista mākslas un aktīvās atpūtas cienītājus. Teritorijā esošo zemesceļu izmanto gājēji, velosipēdisti, lai nokļūtu no pilsētas centra un Ķīpsalas uz Iļģuciemu, Dzirciemu, un tālāk uz Imantu vai Bolderāju. Nameja krastmala ir Rīgas vēsturiskā centra aizsardzības zonā. Šis, Nameja krastmalas posms, ir arī tūrisma ceļvežos iezīmētais Jūrtakas 23. posms.

foto: Rīgas dome
Pontonu laipa Zunda kanālā.
Pontonu laipa Zunda kanālā.

Projekta izmaksas sasniedz 59 800 eiro apmēru. To īstenoja uzņēmums SIA “Pontoni.lv”. Rīgas pašvaldība atgādina, līdz 31. oktobrim, mājaslapā balso.riga.lv, rīdzinieki aicināti balsot par kādu no 22 Rīgas iedzīvotāju un apkaimju biedrību līdzdalības budžeta konkursam iesniegtajām apkaimju attīstības iecerēm. Tiks īstenoti visvairāk iedzīvotāju balsis saņēmušie projekti, kas uzlabos apkārtējo vidi ilgtermiņā. Kopējais pašvaldības finansējums līdzdalības budžetam šogad ir 700 000 eiro. Viena projekta  īstenošanai pašvaldība piešķirs līdz 100 000 eiro.

foto: Rīgas dome
Pontonu laipa Zunda kanālā.
Pontonu laipa Zunda kanālā.

Tēmas