Pastkaršu sūtīšanas entuziasti sarosieties! Latvijas Pasts rīkos īpašu tikšanos
foto: LETA
Ar īpašu tikšanos Latvijas pastkaršu sūtītājiem atzīmēs Pasaules pasta dienu.
Sabiedrība

Pastkaršu sūtīšanas entuziasti sarosieties! Latvijas Pasts rīkos īpašu tikšanos

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

VAS "Latvijas pasts" šogad 9.oktobrī plkst.16 rīkos Latvijas pastkaršu sūtīšanas entuziastu un starptautiskās "Postcrossing" kustības dalībnieku tikšanos, informēja pasta pārstāvji.

Pastkaršu sūtīšanas entuziasti sarosieties! Latvij...

Atzīmējot Pasaules pasta dienu, š.g. 9. oktobrī plkst. 16.00  Latvijas Pasts aicina Latvijas pastkaršu sūtītājus un starptautiskās Postcrossing kustības dalībniekus uz kopīgu tikšanos. Tās laikā tiks prezentēta Pasaules Pasta savienības 150 gadadienai veltītā pastmarka un īpaša dizaina pastkarte, būs iespēja ielūkoties uzņēmuma šķirošanas centrā, savukārt ilustrāciju specifiku atklās starptautiski novērtētais mākslinieks Roberts Rūrāns.

Šādu tikšanos organizēšana, kas apvieno Latvijas pastkaršu sūtītājus un popularizē šo sūtījumu unikalitāti, ir viena no Latvijas Pasta tradīcijām.  Mūsdienās, kad būtiski mainījušies cilvēku ikdienas paradumi, par īpašu vērtību ir kļuvušas ar roku rakstītas pastkartes. Tās, tāpat kā pastmarkas, ietver simboliskus vēstījumus, kas sasniedz cilvēkus visā pasaulē.

Tā kā šogad aprit 150 gadi, kopš dibināta Pasaules Pasta savienība, tad ikviens pasākuma dalībnieks dāvanā saņems īpašas veltes: šai gadadienai par godu radītu pastmarku, ko pasākuma laikā varēs arī apzīmogot, un pastkarti, ko tālāk nosūtīt citiem pastkaršu entuziastiem.

Klātesošajiem būs iespēja ielūkoties Latvijas Pasta aizkulisēs un apmeklēt Šķirošanas centru, un pieredzē ilustrāciju pasaulē dalīsies Roberts Rūrāns.

Pasākums pastkaršu sūtītājiem un starptautiskās Postcrossing kustības dalībniekiem notiks Latvijas Pasta galvenajā ēkā Ziemeļu ielā 10, lidostā “Rīga”, Mārupes novadā. Interesenti par dalību pasākumā aicināti informēt līdz 1. oktobrim, rakstot uz e-pasta adresi pr@pasts.lv.