ASV jaunieši Rēzeknē mācīs angļu valodu un iepazīs Latvijas kultūru
foto: Rēzeknes novada pašvaldība
ASV jaunieši Rēzeknē mācīs angļu valodu un iepazīs Latvijas kultūru.
Novadu ziņas

ASV jaunieši Rēzeknē mācīs angļu valodu un iepazīs Latvijas kultūru

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

2024./2025. mācību gadā Rēzeknes novada četrās izglītības iestādēs ar savām angļu valodas zināšanām dalīsies divi Fulbraita programmas stipendijas ieguvēji no Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV) – Džeks Stailers (Jack Styler) un Emīlija Baloga (Emily Balog).

ASV jaunieši Rēzeknē mācīs angļu valodu un iepazīs...

Fulbrait programma ir ASV valdības starptautiskā apmaiņas programma izveidota 1946. gadā saskaņā ar senatora Dž. Viljama Fulbraita ierosināto likumdošanu. Programmas mērķis ir “veicināt savstarpējo sapratni starp Amerikas Savienoto Valstu un citu valstu iedzīvotājiem.” Fulbraita stipendija tiek piešķirta uz vienu akadēmisko gadu.

Emīlija izvēlējās mācīt šeit, Latvijā, jo viņu spilgtu iespaidu atstāja iepriekšējais brauciens uz Rīgu. Emīlija apmeklēja Dziesmu un Deju svētkus, kā arī Latvijas Okupācijas muzeju. Savukārt Džeka attāli radi joprojām dzīvo Latvijā, un tieši tādēļ viņam radusies interese par mūsu valsti. Viņš vēlas vairāk uzzināt par savām saknēm. Pirms divām nedēļām Džeks pirmo reizi satika sava vecvectēva brāļu un māsu mazbērnus un mazmazbērnus.

Abi stipendijas ieguvēji ir ieinteresēti iesaistīties vietējās kopienās un iegūt jaunus draugus. Emīlija apsver iespēju pievienoties kādai sporta komandai, savukārt Džeks plāno apmeklēt tautas deju mēģinājumus. Viņi arī vēlas apceļot Latviju un iepazīties ar mūsu dabas bagātībām. Visu šo mācību gadu jauniešiem par darbu skolās atalgojumu nodrošina Fulbraita programmas stipendija.