Aizkrauklē būs jauna pastaigu taka
foto: Aizkraukles novada pašvaldība
Aizkrauklē būs jauna pastaigu taka.
Novadu ziņas

Aizkrauklē būs jauna pastaigu taka

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Drīzumā Aizkrauklē tiks pabeigta vēl viena labiekārtota pastaigu taka, kas sāksies vidusskolas ēdnīcas rajonā Draudzības krastmalā un stiepsies līdz pat skeitparkam.

Aizkrauklē būs jauna pastaigu taka...

Pastaigu taka būs gandrīz 800 metrus gara un vedīs cauri reljefainam apvidum, ko aizkrauklieši dēvē par “graviņu”. Ceļā būs stāvas nogāzes, tādēļ tiks uzstādītas koka kāpnes uz skrūvpāļiem. Pāri grāvjiem varēs tikt pa četrām koka laipām. Atpūtas brīžiem tiks izvietoti četri koka soli. Taka būs apgaismota. Plānots izbūvēt platformu ar skatu uz Daugavu, kā arī uzstādīt fotorāmi. Daļa darbu jau ir pabeigta, bet citi vēl norit. Pastaigu takas izveide izmaksās 137 774,86 eiro un PVN.

foto: Aizkraukles novada pašvaldība
Aizkrauklē būs jauna pastaigu taka.
Aizkrauklē būs jauna pastaigu taka.

Šajā teritorijā iecerēts veikt arī bioloģiskās daudzveidības inventarizāciju. Paredzēta arī iedzīvotāju iesaiste un izglītošana par veselīgu, ekoloģisku, ilgtspējīgu un bezatkritumu dzīvesveidu. Šāds dzīvesveids tiks popularizēts ar videi draudzīgu nometni jauniešiem. Savukārt pamatskolu audzēkņi varēs piedalīties konkursā par kukaiņu mājas maketa izstrādi un ierīkošanu, bet pirmsskolas izglītības iestādēs plānotas informatīvi izzinošas aktivitātes par augu attīstības procesiem.