Svarīga informācija visiem, kas plāno makšķerēt Bārtas upē
foto: Ekrānuzņēmums
Skats uz Bārtas upi.
Novadu ziņas

Svarīga informācija visiem, kas plāno makšķerēt Bārtas upē

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

No 1.oktobra līdz 31.decembrim būs liegts makšķerēt Bārtas upē, paredz šogad veiktie grozījumi Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumos.

Svarīga informācija visiem, kas plāno makšķerēt Bā...

Institūts "BIOR" informē, ka Bārta, saskaņā ar Baltijas jūras dabisko lašupju sarakstu, ir viena no dabiskām lašu upēm. Līdz šim makšķerēšanas ierobežojumi rudenī uz Bārtas upi neattiecās. Dabiskas lašu atražošanās sekmes šajā upē nav novērotas un nelielās pieejamās nārsta platības ir spēcīgi degradējušās - galvenokārt aizaugušas ar makrofītiem.

Taču jāņem vērā, ka Bārtas upe rudens periodā ir migrācijas ceļš uz nārstu migrējošajiem taimiņiem Bārtas pietekās, kas, iespējams, ir bijis galvenais apsvērums makšķerēšanas un zemūdens medību aizlieguma perioda noteikšanai no 1.oktobra līdz 31.decembrim, skaidro "Bior".

Tā kā taimiņu nārstam nozīmīgākās Bārtas pietekas Latvijas daļā atrodas šīs upes baseina vidustecē un augštecē, spiningošana, mušiņmakšķerēšana vai zemūdens medības taimiņu nārsta periodā nebūtu pieļaujamas no Liepājas ezera līdz pat Latvijas-Lietuvas robežai, lai taimiņu nārsta migrācija netiktu traucēta.

Tēmas