Viena no Latvijas prioritātēm palīdzības sniegšanā Ukrainai - nolaupīto bērnu atgriešana
foto: ZUMAPRESS.com
Divi bērni ar Ukrainas karogu uz pleciem.
Sabiedrība

Viena no Latvijas prioritātēm palīdzības sniegšanā Ukrainai - nolaupīto bērnu atgriešana

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Viena no Latvijas prioritātēm palīdzības sniegšanā Ukrainai ir Krievijas nolaupīto Ukrainas bērnu nogādāšana atpakaļ valstī, uzsvēra Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andžejs Viļumsons, kurš piektdien tikās ar nākamo Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijā Georgu Gensveinu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Viena no Latvijas prioritātēm palīdzības sniegšanā...

Kā informēja ĀM, tikšanās laikā valsts sekretārs un apustuliskais nuncijs pārrunāja Latvijai būtiskos jautājumus ekonomikā un drošībā, to attīstību vēsturiskā un Baltijas reģiona perspektīvā.

Attiecībā uz Krievijas karu pret Ukrainu sarunu partneri bija vienisprātis, ka jāturpina sniegt Ukrainai nepieciešamo atbalstu. Valsts sekretārs īpaši pateicās par Svētā Krēsla ieguldījumu Krievijas nolaupīto Ukrainas bērnu atgriešanā, kas arī Latvijai ir viens no prioritāriem jautājumiem palīdzības sniegšanā Ukrainai.

Valsts sekretārs augstu novērtēja Latvijas un Svētā Krēsla attiecības. Par godu divpusējo attiecību simtgadei 2021. gadā Rīgā tika izdota grāmata "100 gadi patiesuma un uzticēšanās garā. Diplomātiskās attiecības starp Latvijas Republiku un Svēto Krēslu". Apustuliskais nuncijs amatā stāsies pēc akreditācijas vēstuļu iesniegšanas pie Valsts prezidenta.