Pie avarējušā "Bolt" auto stūres jau atkal ticis nepilngadīgais - kā tas iespējams? Skaidro kompānija
foto: Ekrānšāviņš
Sadursmē cieta nepilngadīgais jaunietis un divi pasažieri.
Sabiedrība
Vakar 17:02

Pie avarējušā "Bolt" auto stūres jau atkal ticis nepilngadīgais - kā tas iespējams? Skaidro kompānija

Anna Klāra

Jauns.lv

Naktī uz trešdienu Rīgā, Nometņu ielā, kāds jaunietis ar "Bolt" nomas auto no sliedēm notrieca tramvaju. Kādēļ "Bolt" līdz šim tā arī nav spējis novērst iespējas pie stūres sēsties tiem, kuriem dažādu iemeslu dēļ to liedz likums? Skaidro “Bolt Drive” vadītājs Latvijā Edvīns Kažoks.

Pie avarējušā "Bolt" auto stūres jau atkal ticis n...

Naktī uz trešdienu, plkst. 00.44 Valsts policija saņēma ziņas, ka Rīgā, Nometņu ielā, kāds jaunietis, nespējot novaldīt "Bolt Drive" nomas automašīnas stūri, ietriecies tramvajā. Avārijas rezultātā tramvajs no sliedēm nobrauca, bet negadījumā cieta auto vadītājs un divi pasažieri. Turklāt, šis nav pirmais gadījums, kad pie "Bolt" spēkratu stūres sēdies nepilngadīgais. Piemēram, aizvadītā gada 14. jūnijā kāds jaunietis ar "Bolt Drive" automašīnu bēga no likumsargiem, izpelnoties 24 administratīvā pārkāpuma procesus.

“Bolt Drive” vadītājs Latvijā Edvīns Kažoks vēsta, ka kompānija par notikušo ir informēta un šobrīd sadarbojas ar Valsts policiju, sniedzot tai visu nepieciešamo informāciju. "Apstiprināt, ka avāriju izraisīja nepilngadīga persona, izmantojot citas personas "Bolt Drive" lietotāja profilu, norada Kažoks. Viņš atkārto, ka "Bolt" automašīnas drīkst vadīt tikai reģistrēts lietotājs, kas rezervējis auto, izmantojot savu profilu un transportlīdzekli nav atļauts nodot trešajām personām (ieskaitot draugus, paziņas vai ģimenes locekļus). Sodu sistēma par viltotu vai zagtu profilu un svešu dokumentu izmantošanu paredz līdz pat 5000 eiro lielu sodu.

"Vēlos uzsvērt, ka “Bolt”  galvenā prioritāte ir nodrošināt gan lietotāju, gan sabiedrības drošību, un uzlabot mobilitāti pilsētā," norāda Kažoks. Viņš vērš uzmanību uz to, ka "Bolt Drive" pakalpojumus drīkst izmantot tikati personas no 20 gadu vecuma, kurām ir derīga autovadītāja apliecība un vismaz viena gada autovadītāja stāžs.

SIA “Rīgas satiksme” skaidro, ka minētajā negadījumā cietušais tramvajs uz kādu laiku tiks izņemts no ikdienas maršrutu apkalpošanas, jo tam nepieciešams remonts. Avārijā cietusi tramvaja ritošā daļa un nepieciešama tramvaja sekcijas nomaiņa.