Vecpiebalgā aizber slaveno ūdensrožu dīķi – vai ciema galvenā vērtība tiek iznīcināta?
foto: Cēsu novada pašvaldība
Vecpiebalgā sākti Ūdensrožu dīķa labiekārtošanas darbi.
Novadu ziņas
Šodien 05:14

Vecpiebalgā aizber slaveno ūdensrožu dīķi - vai ciema galvenā vērtība tiek iznīcināta?

Sabīne Plauka

Jauns.lv

Kā skaisti tiek izdziedāts dziesmā: "Kā lai šonakt vienaldzīgi klusē, kā lai tādā brīdī projām iet, ja visapkārt Vecpiebalgas pusē atkal baltas ūdensrozes zied...", bet vai tiešām tās zied? Vecpiebalgas iedzīvotāji un viesi ir satraukušies par slaveno ūdensrožu dīķi, kas gadiem ilgi priecējis ikvienu. Šobrīd ap to rosās ekskavatori un traktori, dīķi ieskauj smilšu kaudzes, un no skaistajām ūdensrozēm vairs nav ne miņas.

Vecpiebalgā aizber slaveno ūdensrožu dīķi – vai ci...

Jauns.lv sazinājās ar Cēsu novada Vecpiebalgas apvienības pārvaldi, lai noskaidrotu situāciju, jo nav noslēpums, ka ūdensrozes ir Vecpiebalgas simbols.

Cēsu novada Vecpiebalgas apvienības pārvaldes vadītāja Lelde Burdaja mierina iedzīvotājus un viesus, apliecinot, ka Vecpiebalgā ūdensrozes bija, ir un būs.

"Mēs ļoti labi apzināmies Vecpiebalgas ūdensrožu vērtību un cienām Jāņa Sniedzes veikumu, kā arī viņa pēcteču centienus tās saglabāt. Lai ūdensrozes turpinātu dzīvot un priecētu gan vietējos iedzīvotājus, gan pagasta viesus, bija pēdējais brīdis veikt dīķa tīrīšanas darbus, atbrīvojot to no visa liekā, kas gadu gaitā sakrājies. Tajā pašā laikā bija nepieciešams arī pamatīgāk ravēt ūdensrozes, jo to ar rokām vairs nebija iespējams izdarīt. Ūdensrozes nav iznīcinātas – tās ir ievietotas īpaši izveidotā pagaidu mājvietā un ieziemotas, lai pēc dīķa tīrīšanas darbiem atgrieztos ierastajā vietā," skaidro Burdaja.

Nākotnē tiek plānota arī dīķa apkārtnes labiekārtošana, izveidojot mūsdienīgu infrastruktūru, kas papildinātu otrpus ceļam esošo "Vecpiebalgas viesistabu" un radītu vēl lielāku vēlmi apstāties un izbaudīt Vecpiebalgas skaistumu.

Vecpiebalgas apvienības pārvaldes vadītāja saprot iedzīvotāju satraukumu, taču aicina būt pacietīgiem, iecietīgiem un saprotošiem, kā arī sekot līdzi oficiālajai informācijai. Uz tikšanos Vecpiebalgā!