Saeima plāno ierobežot deputātu algu pieaugumu un tērēt par 240 tūkstošiem eiro mazāk samnieciskajiem izdevumiem
foto: Edija Pālens/LETA
Saeima nākošgad plāno ietaupīt uz saimniecisko pakalpojumu rēķina.
Politika
2024. gada 17. septembrī, 17:15

Saeima plāno ierobežot deputātu algu pieaugumu un tērēt par 240 tūkstošiem eiro mazāk samnieciskajiem izdevumiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Saeima nākošgad plāno ietaupīt uz tādiem izdevumiem kā energoresursi, remontdarbi un komunikālie pakalpojumi, tērējot par tiem 240 tūkstošus eiro mazāk nekā šogad.

Saeima plāno ierobežot deputātu algu pieaugumu un ...

Ievērojot Ministru kabineta lemto attiecībā uz taupības pasākumiem 2025.gadā, arī Saeimā paredzēts ierobežot atalgojuma fondu tādā pašā apmērā kā citās valsts pārvaldes iestādēs. Tostarp atalgojuma pieauguma ierobežošanu plānots attiecināt arī uz deputātu algām.

Tāpat par 20 procentiem mazāk līdzekļu, salīdzinot ar 2024.gadu, budžetā plānoti Saeimas deputātu kompensācijām par transporta un dzīvojamās īres pakalpojumiem. Tas saistīts ar to, ka kompensācijas pieprasa mazāk deputātu nekā iepriekš plānots.

Parlamenta administrācija norāda, ka Saeima jau ir veikusi optimizācijas pasākumus, kuru rezultātā štatu saraksts samazināts par 45 amata vietām, tostarp par 16% samazināts ar administratīvajām funkcijām saistīto darbinieku skaits.

Kopumā optimizācijas rezultātā izveidojies ietaupījums vairāk nekā 0,5 miljonu eiro apmērā, norāda parlamentā, uzsverot, ka funkciju optimizācija dod iespēju pārstrukturēt resursus prioritāro projektu veikšanai, neprasot papildu valsts budžeta līdzekļus.