Restorāna "Sēnīte" teritorijā aizvadīti pirmie Sēņu svētki

Iedvesmojoties no kādreizējām sēņošanas tradīcijām savulaik slavenajā restorānā “Sēnīte”, sestdien, 14. septembrī, aizvadīti pirmie Sēņu svētki “Sēnītē”.

Novadu ziņas
2024. gada 14. septembrī, 22:36

FOTO: leģendārā restorāna "Sēnīte" teritorijā atkal mutuļo dzīvība. Aizvadīti pirmie svētki

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Iedvesmojoties no kādreizējām sēņošanas tradīcijām savulaik slavenajā restorānā “Sēnīte”, sestdien, 14. septembrī, aizvadīti pirmie Sēņu svētki “Sēnītē”.

FOTO: leģendārā restorāna "Sēnīte" teritorijā atka...

Pasākumā piedalījās Latvijas Nacionālā dabas muzeja mikoloģes, Lielās Latvijas sēņu grāmatas autores Inita Dāniele un Diāna Meiere, notika arī dižāko sēņu godināšana vairākās nominācijās, konkurss Mis un Misters sēņotājs, izskanēja sēņotāju stāsti, kā arī kopīgas lielo beku lielās mērces gatavošana.

Ideja par šāda ikgadēja pasākuma iedibināšanu pieder restorāna “Sēnīte” jaunajam īpašniekam, “Latvian Catering Company” vadītājam Rolandam Zujevičam, gan respektējot tā vēsturisko nosaukumu, gan kādreizējās tradīcijas, kad restorāna darbinieki kopā braukuši sēņot un kopā tās gatavojuši. Pasākumā bija pārstāvēti arī sēņu un sēņu produkcijas ražotāji.

“Lai arī tagad sēnes veikalā nopērkamas cauru gadu, sēņošana mums kļuvusi vēl svarīgāka. Ne tāpēc vien, ka šī tradīcija iekļauta Latvijas nemateriālajā kultūras mantojumā. Sēņošana sagādā prieku un iespēju aktīvi izkustēties. Ar šiem svētkiem vēlamies pakāpeniski “iedzīvināt” restorāna teritoriju, kas nākotnē varētu kļūt par vietu arī citām norisēm Vidzemes šosejas malā,” atzīst Rolands Zujevičs.