Evika Siliņa no Volodimira Zelenska saņēmusi Ukrainas valsts apbalvojumu — Kņazienes Olgas I šķiras ordeni
foto: Valsts kanceleja.
Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) saņēmusi Ukrainas valsts apbalvojumu - Kņazienes Olgas I šķiras ordeni, kuru premjerei pasniedza Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Sabiedrība
2024. gada 12. septembrī, 19:01

Evika Siliņa no Volodimira Zelenska saņēmusi Ukrainas valsts apbalvojumu - Kņazienes Olgas I šķiras ordeni

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Uzturoties vizītē Ukrainā, Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) saņēmusi Ukrainas valsts apbalvojumu - Kņazienes Olgas I šķiras ordeni, kuru premjerei pasniedza Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, aģentūru LETA informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.

Evika Siliņa no Volodimira Zelenska saņēmusi Ukrai...

Kņazienes Olgas ordenis izveidots 1997.gadā, un to piešķir sievietēm par personīgiem nopelniem valsts, zinātnes, izglītības, kultūras, sociālajā un citās sfērās.

Pateicoties par apbalvojumu, Siliņa uzsvēra, ka pieņem to kā atzinību visai Latvijas tautai un īpaši sievietēm līderēm, kas turpina atbalstīt Ukrainu un tās cīņu par savu brīvību.

Latvijas iedzīvotājiem ir svarīgi, lai Ukrainas bērni, sievietes un visa tauta varētu dzīvot brīvībā un mierā, nebaidoties par savu un savu mīļo cilvēku dzīvību un veselību, uzsver Siliņa.

Kā ziņots, Siliņa un Zelenskis apsprieda kopīgu rīcību ceļā uz Ukrainas uzvaru un taisnīgu mieru. Līdztekus premjere apliecināja, ka Latvija turpinās atbalstu Ukrainai, kas cīnās par savu brīvību, cilvēkiem, Eiropas vērtībām un drošību.

Amatpersonas pārrunāja Ukrainas plānus par otrā Ukrainas miera samita rīkošanu, kā arī Ukrainas eiroatlantisko integrāciju. Ministru prezidente uzsvēra, ka Latvija atbalsta Ukrainas ceļu, lai tā kļūtu par Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti.

Tāpat premjere pauda, ka Latvija turpinās iestāties par Ukrainu Apvienoto Nāciju Organizācijā un citos starptautiskajos formātos, lai Ukraina saņemtu pēc iespējas lielāku un ātrāku finansiālo, humanitāro, politisko un cita veida atbalstu.