23. augustā zemessargus aicina ierasties darbā formas tērpos
foto: Juris Rozenbergs/Jauns.lv
Dalība akcijā ir brīvprātīga un tās ietvaros zemessargi, iepriekš saskaņojot ar savu darba devēju, ierodas darba vietā formas tērpā.
Sabiedrība
2024. gada 22. augustā, 18:03

23. augustā zemessargus aicina ierasties darbā formas tērpos

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

23. augustā, Zemessardzes organizētās akcijas “Lepojos būt Zemessardzē” ietvaros, zemessargi tiek aicināti ierasties darbā formas tērpā, atzīmējot Latvijas Republikas Zemessardzes 33. gadadienu. Akcijas mērķis ir demonstrēt Latvijas sabiedrības gatavību iesaistīties valsts aizsardzībā un mudināt vēl neizlēmušos Latvijas iedzīvotājus pievienoties Zemessardzei, jo valsts aizsardzība ir visas sabiedrības kopīga atbildība.

23. augustā zemessargus aicina ierasties darbā for...

Dalība akcijā ir brīvprātīga un tās ietvaros zemessargi, iepriekš saskaņojot ar savu darba devēju, ierodas darba vietā formas tērpā. Šajā dienā, komunicējot sociālās tīklošanās vietnēs, drīkst publicēt fotogrāfijas ar sevi formastērpā, norādot tēmturi #Zemessardzei33,  #ManaLatvijaManaAtbildība. Akcijā nevar piedalīties tie zemessargi, kuri darba laikā izmanto speciālo apģērbu.

Rīgas brigādes zemessargi dodas parādē galvaspilsētas ielās

Šodien, pulksten 11.00 Rātslaukumā Rīgā aizsardzības ministrs Artis Pabriks (A/Par!) pasniedza pateicības rakstus karavīriem un zemessargiem par profesionāli un atbildīgi ...

Zemessardze ir lielisks piemērs Latvijas pilsoņu brīvprātīgai iesaistei mūsu valsts aizsardzībā, kas ir visas mūsu sabiedrības kopēja atbildība. Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, veselību un paplašināt savu redzesloku, piedaloties militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārvalstīs.