"Rīgas zeļļi" turpina uzvaru sēriju, triumfējot pār Keila "Coolbet"
foto: Evija Trifanova/LETA
"Rīgas zeļļi".
Basketbols

"Rīgas zeļļi" turpina uzvaru sēriju, triumfējot pār Keila "Coolbet"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Rīgas zeļļi" sestdien "Optibet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē Daugavas sporta namā ar rezultātu 87:80 (27:17, 18:21, 15:23, 27:19) pārspēja Keila "Coolbet" vienību.

"Rīgas zeļļi" turpina uzvaru sēriju, triumfējot pā...

Uzvarētājiem ar 26 punktiem rezultatīvākais bija Roberts Bērziņš, kurš pievienoja astoņas atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles. Krišam Helmanim bija 15 punkti, 12 atlēkušās bumbas un divi bloķēti metieni, Dāvids Vīksne guva 16 punktus un izcīnīja septiņas bumbas zem groziem, bet Džastinam Makojam šajos rādītājos bija 10+6.

Pretiniekiem 20 punktus guva Kristens Kasemets, bet 16 punkti un 12 atlēkušās bumbas bija Artjomam Kovaļovam. "Rīgas zeļļi" ar trīs uzvarām četrās spēlēs ieņem sesto vietu, bet šodienas pretinieki ar bilanci 0-2 ir 11.pozīcijā.

Jau ziņots, ka sestdien "Latvijas Universitāte" (LU) izbraukumā ar 53:77 zaudēja "Parnu Sadam", "VEF Rīga" mājas spēlē Jelgavā ar 74:71 pieveica "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" komandu, "Liepāja" viesos ar 97:100 piekāpās Tallinas "TalTech"/"Alexela", bet "Ogre" izbraukumā ar 96:83 bija pārāka pār "Keila".

Šosezon līgā nespēlē turnīra čempione Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey", kas vasarā pārtrauca darbību. LIBL šosezon pārstāv Latvijas komandas "Latvijas Universitāte", "Liepāja", "Ogre", "Rīgas zeļļi", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Ventspils" un "VEF Rīga", bet Igauniju - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Keila", Keilas "Coolbet", "Parnu Sadam", Tallinas "TalTech"/"Alexela", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Raplas "Utilitas" un "Viimsi".

Pamatturnīrā komandas izspēlē divus apļus, pēc kura astoņas labākās komandas iekļūst ceturtdaļfinālā, cīnoties par vietu finālčetriniekā. Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019. gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils". Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.