Lielākais kluba vēsturē: Kauņas "Žalgiris" sasniedz gandrīz 18 miljonu eiro budžetu
foto: imago/Eibner
Kauņas "Žalgiris" pagājušajā sezonā.
Basketbols

Lielākais kluba vēsturē: Kauņas "Žalgiris" sasniedz gandrīz 18 miljonu eiro budžetu

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Lietuvas basketbola kluba Kauņas "Žalgiris" budžets šosezon būs aptuveni 17,7 miljoni eiro, preses konferencē pavēstīja komandas prezidents Pauļus Jankūns.

Lielākais kluba vēsturē: Kauņas "Žalgiris" sasnied...

No 17,7 miljoniem eiro 11,7 miljoni tiks veltīti spēlētāju un kluba personāla algām. Jankūns arī pavēstīja, ka pērn kluba ieņēmumi paredzēto 13 miljonu eiro vietā bijuši 15 miljoni eiro, no kuriem teju septiņi miljoni bija no pārdotajām biļetēm. Palielinot budžetu, paredzēts arī veikt lielākus ieņēmumus sezonas gaitā 16,4 miljonu eiro apmērā, no kuriem aptuveni 7,5 miljoni eiro varētu būt ieņēmumi no biļetēm. Pagājušajā sezonā Kauņas "Žalgiris" mājas spēles kopumā apmeklēja vairāk nekā 360 tūkstoši cilvēku. 

17,7 miljoni eiro ir Kauņas "Žalgiris" rekordbudžets. Ja salīdzina pēdējo piecu gadu nogriezni, tad kluba budžets gandrīz divkāršojies. 2020./2021. gada sezonā "Žalgiris" bija iegrāmatojuši 9,7 miljonu eiro lielu budžetu, kas ik sezonu līdz pat šim gadam ir audzis - desmit miljoni 2021/2022. gada sezonā, 14,2 miljoni 2022./2023. gada sezonā un 15 miljoni pagājušajā. 

"Žalgiris" kā ierasts būs vienīgais Baltijas klubs Eiropas spēcīgākajā basketbola turnīrā - ULEB Eirolīgā. Jauno Eirolīgas sezonu sāks 3. oktobrī, savā laukumā uzņemot "Barcelona". Kauņas komanda pagājušajā sezonā Eirolīgā ierindojās 14. pozīcijā, bet Lietuvas Basketbola līgā izcīnīja sudraba godalgas, finālsērijā ar 1-3 zaudējot Viļņas "Rytas". Pēdējās divās sezonās klubā spēlēja Rolands Šmits, bet šo sezonu Kauņā neviens latviešu basketbolists nespēlēs.