Francijas vīriešu basketbola izlasi turpmāk trenēs Fotū
foto: imago/Eibner
Bijušais Francijas valstsvienības basketbolists Frederiks Fotū, vadot "Bourg-en-Bresse" sasniedzis ļoti augstvērtīgus rezultātus.
Basketbols

Francijas vīriešu basketbola izlasi turpmāk trenēs Fotū

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Par Francijas vīriešu basketbola izlases galveno treneri kļuvis bijušais Francijas valstsvienības basketbolists Frederiks Fotū, trešdien pavēstīja Francijas Basketbola federācija (FFBB).

Francijas vīriešu basketbola izlasi turpmāk trenēs...

FFBB paziņojumā nav atklāts, uz cik ilgu laiku ir noslēgta vienošanās ar Fotū, taču norādīts, ka viņš komandu vadīs nākamajos lielajos turnīros, minot 2026. gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju un finālturnīru, 2027. gada Pasaules kausa kvalifikāciju un 2028. gada Losandželosas olimpiskās spēles.

Pēdējās divas sezonas Fotū vadījis Francijas vienību "Bourg-en-Bresse", kas pagājušajā sezonā ULEB Eirokausā finālsērijā zaudēja "Paris", bet Francijas čempionātā piekāpās pusfinālā. Tāpat trenera karjeras laikā viņš strādājis Vilerbānas ASVEL, Levaluā Perē "Metropolitans 92" un "Elan Pau-Nord".

Kā basketbolists Fotū visu karjeru pavadīja Po "Elan Bearnais" rindās, kā arī 47 spēles aizvadīja Francijas izlasē, palīdzot valstsvienībai izcīnīt bronzas godalgas 2005.gada Eiropas čempionātā.

Jau ziņots, ka pēc Parīzes olimpiskajām spēlēm no Francijas izlases galvenā trenera amata atkāpās Vensāns Kolē, kurš valstsvienību vadīja 15 gadus.