Latvijas vīriešu šaha izlase svin uzvaru olimpiādes desmitajā kārtā
foto: Latvijas Šaha federācija
Ar baltajām figūrām uzvarēja Artūrs Neikšāns (attēlā) un Toms Kantāns, bet ar melnajām - Ņikita Meškovs un Ilmārs Starostīts.
Citi sporta veidi

Latvijas vīriešu šaha izlase svin uzvaru olimpiādes desmitajā kārtā

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu izlase sestdien Budapeštā notiekošajā šaha olimpiādē ar 4:0 pārspēja Īriju, kamēr zaudējumu desmitajā kārtā cieta sieviešu izlase.

Latvijas vīriešu šaha izlase svin uzvaru olimpiāde...

Ar baltajām figūrām uzvarēja Artūrs Neikšāns un Toms Kantāns, bet ar melnajām - Ņikita Meškovs un Ilmārs Starostīts. Ar desmit kārtās izcīnītiem 25,5 punktiem Latvija ieņem 39.vietu 196 komandu vidū. Latvijas sieviešu komanda, kas turnīrā ir izsēta ar 36.numuru, ar 1,5:2,5 piekāpās Turcijai (16.).

Uzvaru ar melnajām figūrām izcīnīja Ilze Bērziņa, neizšķirti ar baltajiem spēlēja Agnesa Stepania Ter-Avetisjana, bet zaudējumu ar baltajām figūrām cieta Laura Rogule un ar melnajām - Renāte Vidruska.  Latvijas komanda ar 23 punktiem ieņem 45.vietu 182 komandu sacensībās.

Latviju vīriešu komandā ar kapteini Nelliju Maklakovu pārstāv Ņikita Meškovs, Ilmārs Starostīts, Arturs Neikšāns, Toms Kantāns un Normunds Miezis, bet sieviešu izlasē ar kapteini Zigurdu Lanku - Ilze Bērziņa, Laura Rogule, Linda Krūmiņa, Renāte Vidruska, Agnesa Stepania Ter-Avetisjana. Delegāciju vada Latvijas Šaha federācijas ģenerālsekretāre Daiga Falkane. 45. šaha olimpiāde Budapeštā beigsies 23.septembrī.