Šaha olimpiādes astotajā kārtā Latvijas sieviešu izlase svin pārliecinošu uzvaru
foto: Latvijas Šaha federācija
Latvijas komanda ar 19 punktiem ieņem 42.vietu 182 komandu sacensībās.

Šaha olimpiādes astotajā kārtā Latvijas sieviešu izlase svin pārliecinošu uzvaru

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Budapeštā notiekošajā šaha olimpiādes astotās kārtas mačā Latvijas sieviešu izlase ar 4:0 pārspēja Albāniju (65.). Diemžēl, mūsu vīriešu izlase cieta zaudējumu.

Šaha olimpiādes astotajā kārtā Latvijas sieviešu i...

Ar baltajām figūrām uzvarēja Ilze Bērziņa un Renāte Vidruska, bet ar melnajiem uzvaru izcīnīja Laura Rogule un Agnesa Stepania Ter-Avetisjana. Latvijas komanda ar 19 punktiem ieņem 42.vietu 182 komandu sacensībās. Latvijas vīriešu komanda, kas "Open" sacensībās ir izsēta ar 42.numuru, ar 1,5:2,5 piekāpās Skotijai (69.).

Uzvaru ar baltajiem izcīnīja Artūrs Neikšāns, neizšķirti ar melnajiem spēlēja Ilmārs Starostīts,, bet zaudējumu ar melnajām figūrām piedzīvoja Toms Kantāns, bet ar baltajām figūrām - Normunds Miezis. Ar astoņās kārtās izcīnītiem 17,5 punktiem Latvija ieņem 79.vietu 196 komandu vidū.

Latviju vīriešu komandā ar kapteini Nelliju Maklakovu pārstāv Ņikita Meškovs, Ilmārs Starostīts, Arturs Neikšāns, Toms Kantāns un Normunds Miezis, bet sieviešu izlasē ar kapteini Zigurdu Lanku - Ilze Bērziņa, Laura Rogule, Linda Krūmiņa, Renāte Vidruska, Agnesa Stepania Ter-Avetisjana. Delegāciju vada Latvijas Šaha federācijas ģenerālsekretāre Daiga Falkane. 45. šaha olimpiāde Budapeštā beigsies 23.septembrī.