Blāvs sezonas sākums maksā darbu "Roma" leģendai Danielem de Rosi
foto: imago/Sportimage
"Roma" ar Danieli de Rosi vēl jūnijā pagarināja līgumu.
Futbols
2024. gada 18. septembrī, 12:47

Blāvs sezonas sākums maksā darbu "Roma" leģendai Danielem de Rosi

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Itālijas A sērijas futbola klubs "AS Roma" trešdien no amata atbrīvoja galveno treneri Danieli de Rosi, paziņoja vienība.

Blāvs sezonas sākums maksā darbu "Roma" leģendai D...

Jaunajā sezonā A sērijā nospēlētas tikai četras kārtas, bet "AS Roma" ar trim punktiem turnīra tabulā ieņem vien 16. pozīciju 20 komandu konkurencē, Romas vienība nav izcīnījusi nevienu uzvaru, trīs mačos cīnoties neizšķirti un vienā spēlē zaudējot.

De Rosi, kurš teju visu karjeru kā spēlētājs pavadīja "AS Roma" rindās par galveno treneri kļuva janvārī, kad vienību atstāja Žuzē Mourinju.

Vēl jūnijā Romas komanda pagarināja līgumu ar 41 gadu veco de Rosi līdz 2027. gadam. Aizvadītajā sezonā viņa vadībā vienība sasniedza UEFA Eiropas līgas pusfinālu. ""AS Roma" informē, ka Daniele de Rosi atbrīvots no saviem pienākumiem pirmajā komandā," teikts kluba mājaslapā. "Lēmums pieņemts vadoties no labākajām interesēm komandai, lai pēc iespējas ātrāk atgrieztos uz uzvaru ceļa."

Pirms pievienošanās "AS Roma" treneru korpusam de Rosi bija maza pieredze galvenā trenera amatā, kurā viņš pavadījis vien četrus mēnešus, iepriekšējā sezonā īsu laika posmu vadot SPAL klubu.

Bijušais balsta pussargs de Rosi "AS Roma" sastāvā pavadīja teju visu karjeru, galvaspilsētas klubā spēlējot no 2001. līdz 2019. gadam. Karjeras beigās futbolists bija Argentīnas klubā Buenosairesas "Boca Juniors", kura rindās aizvadīja vien septiņus mačus. "AS Roma" sastāvā de Rosi divreiz uzvarēja Itālijas kausā un ar "Boca Juniors" kļuva par Argentīnas čempionu. Itālijas izlases kreklā de Rosi 117 mačos guva 21 vārtus un 2006. gadā ar valstsvienību triumfēja Pasaules kausā.

Romas komanda Itālijas A sērijā ar 55 punktiem 31 mačā ierindojas piektajā pozīcijā. Savukārt ceturtdien "AS Roma" Eiropas līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlē tiksies ar "AC Milan".