Anete Šteinberga karjeru turpinās Polijas Eirolīgas klubā "Polkovice"
foto: LETA
Latvijas basketboliste Anete Šteinberga.
Basketbols
Vakar 20:55

Anete Šteinberga karjeru turpinās Polijas Eirolīgas klubā "Polkovice"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketboliste Anete Šteinberga basketbolistes turpinās Polijas vienībā "Polkovice", trešdien savā "Instagram" kontā pavēstīja vienība.

Anete Šteinberga karjeru turpinās Polijas Eirolīga...

Maijā jau ziņots, ka basketboliste nevienojās par turpmāku sadarbību ar Francijas komandu Buržas "Tango".

"Šteinberga pastiprina "Polkowice"," ziņo klubs, uzsverot spēlētājas pieredzi. "Viņas ieguldījums komandas spēlē sniedzas tālāk par groza apakšu. Šteinberga ne tikai lieliski prot spēlēt tuvu grozam, bet arī labi met no vidējās un tālās distances," rakstīts kluba paziņojumā.

Aizvadītajā sezonā Šteinberga 19 Francijas čempionāta pamatturnīra spēlēs vidēji mačā sakrāja 10,3 punktus un 4,8 atlēkušās bumbas, bet divos "play-off" mačos - 7,5 punktus un 5,5 atlēkušās bumbas.

Šteinberga pievienojās "Tango" 2022.gadā. Aizvadītajā sezonā viņas pārstāvētā vienība Francijas čempionātā nepārvarēja ceturtdaļfinālu un zaudēja FIBA Eirokausa astotdaļfinālā, taču uzvarēja Francijas kausa izcīņā, bet sezonu iepriekš "Tango" Francijas meistarsacīkstēs sasniedza pusfinālu un FIBA Eirolīgā tika līdz ceturtdaļfinālam.

Šteinberga karjeru iesāka "TTT Rīga" komandā, bet no 2009. līdz 2013.gadam spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) "C-USA" konferences Teksasas universitātes Elpaso komandā "UTEP Miners". 2014./2015. gada sezonā viņa pārstāvēja "Mithra Castors", kopā ar Zvirgzdiņu palīdzot komandai aizkļūt līdz FIBA Eiropas kausa finālam un triumfēt Beļģijas čempionātā. Nākamo sezonu viņa iesāka Krievijas komandā Vologdas "Čevakata", bet 2016. gada februārī papildināja Prāgas ZVVZ USK rindas, Čehijas vienības sastāvā divus gadus pēc kārtas izcīnot ceturto vietu Eirolīgā un kļūstot par valsts čempioni.

2017./2018. gada sezonā basketboliste atgriezās "Castors Braine", vēlreiz uzvarot Beļģijas čempionātā. Pēc tam pa divām sezonām Šteinberga pavadīja Itālijas vienībā Venēcijas "Umana Reyer" un  Stambulas "Galatasaray".

Šteinberga Latvijas izlasi ir pārstāvējusi četros Eiropas čempionātos un 2018.gada Pasaules kausa izcīņā, kā arī kopā ar U-20 izlasi divas reizes ir izcīnījusi bronzas godalgas Eiropas meistarsacīkstēs.

Viņa ir tikusi atzīta par 2016. un 2017. gada Latvijas labāko basketbolisti.

Polkovices klubā 2001./2002. gada sezonā ir spēlējusi Ilze Ose-Hlebovicka un 2018./2019.gada sezonā - Elīna Babkina.

Polkovices komanda aizvadītajā sezonā uzvarēja Polijas čempionātā un Polijas kausa izcīņā, bet Eirolīgā ar sešām uzvarām 14 spēlēs ieņēma sesto vietu grupā un "play-off" spēlēm nekvalificējās. Arī šajā sezonā klubs spēlēs Eirolīgā.