Ščerbatihs sabijies no karavīriem pilsētas ielās
foto: Latvijas Armija
7. septembrī mācību “Namejs 2024” ietvaros Nacionālie bruņotie spēki izpēlēja masu nemieru novēršanu Kārsavā.
Sabiedrība
Šodien 16:18

Ščerbatihs sabijies no karavīriem pilsētas ielās

Māris Puķītis

Jauns.lv

Svarcēlājs, kādreizējais Saeimas deputāts, tagad partijas “Latvija pirmajā vietā” pārstāvis Viktors Ščerbatihs ir pamatīgi noraizējies par militārajām mācībām “Namejs”, kas norisinās arī pilsētas ielās.

Ščerbatihs sabijies no karavīriem pilsētas ielās...

Ščerbatihs nācis klajā ar video uzrunu internetā: “Notiek mācības, nu, skaidrs. Bet kāpēc pilsētā? Kāpēc ne pie sevis Ādažos? Vai karš būs? It kā saka, ka nebūs. Bet, ja nebūs, ko viņi dara pilsētā? Un ja būs, tad ko, viņi taisās pilsētā karot?”

“Un pats interesantākais, vai visi viņi ir adekvāti vai neadekvāti,” Ščerbatihu satrauc pa televizoru no Amerikas redzētais, kur uzdarbojušies cilvēki ar automātiem. “Kaut kāds neprāts,” Ščerbatihs ir nobaidījies un tikai maļ pa riņķi, ka neviens neko nepaskaidrojot un kāpēc nevarot rīkot mācības Ādažos – tur pietiekot mežu, kur skraidīt.

Mācību "Namejs 2024" laikā līdz 22.septembrim Rīgā vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, īpaši Voleru, Daugavgrīvas, Āgenskalna, Torņkalna Kundziņsalas, Sarkandaugavas, Čiekurkalna, Teikas, Dārzciema un Latgales priekšpilsētas apkaimēs.

Šajā laikā Zemessardzes 1. Rīgas brigādē norisinās mācību aktīvā fāze Rīgā, Bauskas novadā, Ķekavas novadā, Ogres novadā Tomes pagastā un Ropažu novadā Zaķumuižas apkārtnē.
Mācībās ārpus militārajiem poligoniem izmanto tikai mācību munīciju un kaujas imitācijas līdzekļus, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību un nenodara bojājumus videi.