Mārtiņš Gulbis nosauc "VEF Rīga" galvenos sezonas uzdevumus; vienu gribēto latviešu spēlētāju neizdevās iegūt
foto: Zane Bitere/LETA
"VEF Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.
Basketbols
Vakar 16:05

Mārtiņš Gulbis nosauc "VEF Rīga" galvenos sezonas uzdevumus; vienu gribēto latviešu spēlētāju neizdevās iegūt

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Basketbola kluba "VEF Rīga" šīs sezonas galvenais starts būs dalība Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā, trešdien pirmssezonas preses konferencē sacīja vienības jaunais galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Mārtiņš Gulbis nosauc "VEF Rīga" galvenos sezonas ...

33 gadus vecais Gulbis par "VEF Rīga" galveno treneri kļuva jūnija sākumā, amatā nomainot Jāni Gailīti, kurš amatā bija no 2015. gada.

"Mūsu galvenais starts būs Čempionu līgā. Tas ir vairāk kā skaidrs," sezonas mērķus ieskicēja galvenais treneris. "Komanda to dara jau 15 gadus pēc kārtas. Mēs gribam, un es ticu, ka mēs varam beidzot pārkāpt to barjeru, ko sauc par "TOP 16"."

Par kluba komplektāciju Gulbis norādīja, ka vienība ir izvēlējusies papildināties ar tādiem spēlētājiem, kuri savās līgās bijuši starp vadošajiem, kuri spēj labi darboties situācijas "viens pret viens" un radīt labas iespējas gan sev, gan partneriem. Tikmēr no Latvijas spēlētājiem vienībai neizdevās vienoties ar Kristapu Ķilpu, kurš karjeru turpinās "Liepājā".

Galvenais treneris solīja, ka pie spēlēšanas un "savas lielās" iespējas tiks arī gados jaunie spēlētāji, kā arī atzīmēja, ka komandā viss ir nodrošināts, treniņprocess notiek un vienība gatavojas pirmajai spēlei.

Tikmēr kluba kapteinis Dairis Bertāns pastāstīja, ka šī ir bijusi ļoti laba starpsezona ar daudzām lieliskām pārbaudes spēlēm, kas ļaus labāk sagatavoties visiem turnīriem.

"Liels prieks, ka šogad bija iespēja piedalīties pirmssezonas treniņos jau no pirmās dienas un būt kopā ar komandu," par starpsezonu pastāstīja pieredzējušais basketbolists. "Forši, ka bija tik daudz pārbaudes spēles. Manuprāt, mēs no tām tiešām sapratām kā mums jāspēlē, lai uzvarētu, gan to, kā nedrīkst spēlēt un ko nedrīkst darīt."

Bertāns izteica cerību, ka aizvadītās pārbaudes spēles kalpos kā mācība, un jau sestdien sezonas atklāšanas spēlē tas palīdzēs cīnīties un uzvarēt.

Sezonu "VEF Rīga" divu iepriekšējās sezonas Latvijas čempionāta finālistu cīņā uzsāks sestdien "Arēnā Rīga", Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) cīņā tiekoties ar "Rīgas zeļļiem". Astoņās pārbaudes spēlēs "vefieši" ir izcīnījuši piecas uzvaras. Tostarp izdevās uzvarēt arī Lietuvas vicečempionus Viļņas "Rytas". Pēdējās cīņās nedēļas nogalē Rīgā notikušajā "Fracht" Baltijas Superkausa izcīņā gan nācās divreiz zaudēt, pusfinālā ar 76:80 piekāpjoties Viļņas "Wolves", bet cīņā par trešo vietu - ar 66:91 - Panevēžas "Lietkabelis".

"VEF Rīga" pagājušajā sezonā triumfēja Latvijas čempionātā, LIBL tika pie bronzas medaļām, bet Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā neizkļuva no grupas.

"VEF Rīga" spēlētāju sastāvs:

Dairis Bertāns, Isufs Sanons, Herisons Klīrijs, Žakvons Lorenss, Rodrigo Būmeisters, Vjačeslavs Bobrovs, Māris Gulbis, Geidžs Deiviss, Pēteris Pinnis, Rihards Berkolds, Otto Fārenhorsts.