Vingrotāja Čailsa apstrīd CAS lēmumu par olimpiskās medaļas nepiešķiršanu
foto: EPA/Scanpix
Džordana Čailsa ar ASV izlasi Parīzes olimpiskajās spēlēs triumfēja komandu sacensībās, bet pie individuālajām medaļām Olimpiādēs nav tikusi.
Citi sporta veidi
2024. gada 17. septembrī, 10:18

Vingrotāja Čailsa apstrīd CAS lēmumu par olimpiskās medaļas nepiešķiršanu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

ASV vingrotāja Džordana Čailsa lūgusi Sporta arbitrāžas tiesai (CAS) atcelt lēmumu, ar kuru viņai atņemtā bronzas medaļa šī gada Parīzes olimpisko spēļu sacensībās brīvajās kustībās piešķirta Rumānijas vingrotājai Anai Barbosu.

Vingrotāja Čailsa apstrīd CAS lēmumu par olimpiskā...

Ar ASV Olimpiskās un Paralimpiskās komitejas un ASV Vingrošanas federācijas ("USA Gymnastics") atbalstu Čailsa pirmdien pieteikusi apelāciju šajā lietā.

Jau vēstīts, ka Parīzes olimpisko spēļu sacensībās sākotnēji trešo vietu izcīnīja Barbosu. Tiesa, vēlāk Čailsas rezultāts tika labots no 13,666 uz 13,766 punktiem, tādējādi ASV sportiste pakāpās uz trešo vietu, savukārt Barbosu zaudēja godalgu.

Rumānijas sportiste ar pārstāvjiem vērsās Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), kas konstatēja, ka Čailsas rezultāts tika apstrīdēts vēlāk kā par noteikumos norādīto vienu minūti.

Kā norādīja rumāņu puse, Čailsas trenere Sesila Lendi rezultātu apstrīdēja četras sekundes pēc atļautā laika.

Starptautiskā Vingrošanas federācija (FIG) 16.augustā paziņoja, ka akceptēs CAS todien pieņemto lēmumu, savukārt Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) dienu vēlāk pavēstīja, ka veiks izmaiņas oficiālajos rezultātos.

Tikmēr Čailsa apelācijas sūdzībā norāda, ka CAS iepriekš pārkāpa viņas tiesības tikt uzklausītai, atsakoties iesniegt video pierādījumus, kas, pēc sportistes un "USA Gimnastics" ieskatiem liecināja, ka Lendi uzspēja pārsūdzēt rezultātu vienas minūtes laikā. Tāpat Čailsa apelācijā arī apgalvo, ka CAS komisijas priekšsēdētājs Hamidam Garavi esot interešu konfliktā, pagātnes juridisko saistību ar Rumāniju dēļ.