
Anastasija Samoilova gatavo gaspačo un atklāj: sportisti turnīros spiesti ēst negaršīgu ēdienu

Zupa vai šķidri salāti? Kas īsti ir spāņu klasiskā aukstā tomātu zupa gaspačo, noskaidros pludmales volejboliste Anastasija Samoilova. Viņa arī stāsta par sportistu uzturu un atklāj, ka turnīru laikā dažkārt ir jāstūķē iekšā ēdiens, kas nav pats garšīgākais.
Raidījuma "Vakariņas pa lēto" ceturtajā epizodē sportiste un Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis demonstrē komandas cienīgu sniegumu tomātu ķeršanas izaicinājumā un no tomātiem gatavo vasarīgu gaspačo.
Anastasija Samoilova prot gatavot, bet dzīvē ir daudz citu lietu, kas jāpaspēj, tāpēc ikdienā viņa gatavo tikai brokastis. Anastasijai garšo viss, kas gatavots no biezpiena, bet viņas meistarotos biezpiena plācenīšus gardu muti ēd pat tie, kas piena produktus uzturā nelieto nemaz!
Jau desmit gadus Anastasija spēlē pārī ar Tīnu Graudiņu. Dāmas ļoti daudz laika pavada kopā, ceļojot, trenējoties un dalot viesnīcu numuriņus. Anastasija atklāj, kā diviem atšķirīgiem cilvēkiem justies labi tik ciešā saskarē, kā ir spēlēt pludmales volejbolu Eifeļa torņa pakājē, kāpēc pirms sacensībām labāk neēst nepazīstamus augļus un kāpēc sportistiem turnīros jāsamierinās ar ne pašu garšīgāko ēdienu. Tas pārsvarā esot diezgan vienkāršs un ar radošumu neizceļas - katru dienu rīsi vai makaroni ar vistas gaļu. "Un tad tu sēdi un stūķē iekšā to ēdienu, jo zini, - ja neēdīsi, tev nebūs enerģijas un nevarēsi parādīt savu labāko spēli," stāsta pludmales volejboliste.

Vai Anastasijas gaspačo ir vismaz tikpat labs kā biezpiena plācenīši? Uzzini, kas par šo veikumu sakāms komandas fizioterapeitei Elizabetei Gaponei, kura ēdienu izvēlē ir latviski konservatīva un parasti ēd kartupeļus ar karbonādi! Skaties Vakariņas pa lēto sestdienās plkst. 19.25 kanālā TV3 un Rimi Youtube kanālā:
Gaspačo ar grauzdētu maizi
4 personām
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Sastāvdaļas:
1 mango;
1 garais gurķis;
2 paprikas;
1 sīpols;
3 ķiploka daiviņas;
500 g tomātu;
300 ml tomātu sulas;
sāls;
čili pulveris;
olīveļļa;
sauja svaiga bazilika;
puse ciabatta maizes.
Pagatavošana
Sagriez dārzeņus un mango smalkos gabaliņos un liec lielā traukā. Pievieno smalki sakapātu baziliku, tomātu sulu, čili pulveri, sāli un kārtīgi samaisi. Lai zupu padarītu šķidrāku, pielej aukstu ūdeni. Zupu pirms pasniegšanas atdzesē ledusskapī.
Maizi sagriez lielās šķēlēs, apslaki ar eļļu un apgrauzdē cepeškrāsnī grila režīmā.