Sezonālā uzkoda: šī vienkāršā recepte visus padara trakus
foto: Pexels.com
Galvenajā lomā - redīsi!
Garšīgi

Sezonālā uzkoda: šī vienkāršā recepte visus padara trakus

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

Kraukšķīgi, pikanti, aromātiski... Tieši tādi sanāk viegli marinēti jeb "sasistie" redīsi, par ko runā visur. Tos pagatavo ar vienkāršu paņēmienu - sadauzīšanu, un, pateicoties tam, dārzeņi ātri iemarinējas, bet garša iznāk ļoti neparasta.

"Sasisti" redīsi - marinēti ar ķiplokiem un dillēm

Ja līdz šim neesat mēģinājis sadauzīt redīsus, tad tagad ir īstais laiks.
Pagatavošanai jums būs nepieciešams:

  • 300 g redīsi;
  • 3 ķiploka daivas;
  • diļļu kūlis (neliels);
  • 1 ēdamkarote ābolu etiķa (6%);
  • 1 ēdamkarote augu eļļas;
  • 0,5-0,75 tējk. sāls;
  • 1 tējkarote cukura;
  • pēc vēlēšanās - asie čili pipari un veseli melnie pipari

Pagatavošana

Redīsus nomazgā, "astītes" nogriež. Ar virtuves āmuru sasit redīsu - kārtīgi, bet ar zināmu piepūli, lai dārzenis saplaisātu. Tas nepieciešams, lai redīsi labi iemarinētu.

Pārliek sasistos redīsus bļodā, pievieno sasmalcinātas dilles (var arī likt pētersīļus vai kinzu), izspiestu ķiploku. Pēc vēlēšanās pievieno asos piparus bez sēklām un dažus melno piparu zirnīšus. Tad pievieno sāli, cukuru, etiķi un sviestu.

Labi samaisa, ieliek maisiņā un atstāj ledusskapī uz pusotru līdz divām stundām, lai uzkoda iemarinējas. Pēc tāda paša principa tiek gatavota "sistie redīsi" burkā - visas sastāvdaļas ievieto burkā, noslēdz, labi sakrata un atstāj uz laiku, lai redīss piesūktos ar marinādi. Burciņas vietā var izmantot polietilēna maisiņu ar ZIP aizdari.