
Velveta kūka. Publicitātes foto
Garšīgi
Šodien 16:24
Elegants deserts valsts svētkiem - velveta kūka, kas pasniegta glāzēs

Sarkanā velveta kūka ir eleganta un krāšņa kūka, kas izceļas ar savu spilgti sarkano krāsu un maigo, mitro tekstūru. Šī kūka ir ideāli piemērota valsts svētkiem, jo tās garša ir patiesi īpaša, turklāt izskats skaisti prezentē Latvijas karogu.
Šo kūku par godu valsts svētkiem sarūpējis “Lidl Virtuves” šefpavārs Uģis Veits. Izsmalcinātais un vizuāli ļoti tematiskais deserts - sarkanā velveta kūka - tiek pasniegta glāzēs. Kūkas pamatne ir papildināta ar kakao pulveri, kas piešķir tai vieglu šokolādes garšu, savukārt maskarpones krēms piešķir kūkai maigu akcentu.
Sarkanā velveta kūkas glāzītēs
6 personām
Sastāvdaļas:
Biskvītam:
- 60 g sviesta istabas temperatūrā
- 150 g cukura
- 1 liela ola
- 150 g paniņu
- 130 g kviešu miltu
- 5 g sodas
- 5 g baltvīna etiķa
- 8 g kakao pulvera
- 1–2 tējkarotes sarkanās krāsvielas pastas
Krēmam:
- 250 g maskarpones krēmsiera
- 150 g saldā krējuma
- 3 ēdamkarotes pūdercukura
Dekorēšanai: svaigas avenes

Velveta kūka. Publicitātes foto
Pagatavošana:
- Bļodā liek sviestu istabas temperatūrā, pievieno cukuru un ar mikseri samaisa kopā. Kad viss sajaucies, pievieno olu un turpina putot.
- Citā traukā paniņām pievieno sarkano krāsvielu un samaisa.
- Sviesta masai pievieno krāsotās paniņas, iesijā miltus un kakao pulveri, ar mikseri visu saputo.
- Mazā trauciņā sajauc sodu ar etiķi, putojošo maisījumu pievieno mīklai un kārtīgi iemaisa.
- Iegūto mīklu lej cepamajā formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek cepties krāsnī 180 ºC temperatūrā uz 30 minūtēm. Atdzesē.
- Pagatavo krēmu. Bļodā sajauc krēmsieru ar pūdercukuru, saputo visu kopā ar mikseri. Beigās pievieno saldo krējumu un arī saputo, bet galvenais ir nepārputot. Puto tikai tik ilgi, līdz krēms ieguvis formu un kļuvis stingrs.
- Ar glāzi, kurā servēs desertu, izspiež no mīklas 6 apļus, pārējo mīklu sadrupina drupačās.
- Deserta glāzes ber biskvīta drupačas, katrā glāzē liek avenes, tad pāri liek krēmu, tad izspiestos mīklas riņķīšus, dekorē ar krēmu un atlikušajām svaigajām avenēm.