Recepte mūziķes Emilijas gaumē: maltās gaļas voki medus un sojas mērcē
Maltās gaļas voki medus un sojas mērcē. Publicitātes foto
Garšīgi

Recepte mūziķes Emilijas gaumē: maltās gaļas voki medus un sojas mērcē

Viktorija Popova

Jauns.lv

Dziedātāja Emilija Bērziņa mūzikā iet savu ceļu – viņa ir spilgta, radoša un oriģināla. Tāds ir arī viņas gatavotais ēdiens: kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski top maltas cūkgaļas voks medus un sojas mērcē.

“Es mājās esmu galvenā pavāre – visi ēd to, ko es pagatavoju. Ikdienā gatavoju pēc garastāvokļa, laika, cik varu atvēlēt gatavošanai, un pēc tā, kas ir ledusskapī. Arī iepērkoties vados pēc sajūtām un loģiskās domāšanas, kā arī ņemu vērā savu grafiku,” stāsta Emilija.

Emilija Bērziņa un Normunds Baranovskis. Publicitātes foto
Emilija Bērziņa un Normunds Baranovskis. Publicitātes foto

Radiem vai draugiem sanāk gatavot pāris reižu gadā – tad viņa ceļ galdā uzkodu plates, vistiņu saldskābajā mērcē ar ananasiem un rīsiem vai siltos lēcu salātus ar pesto un dārzeņiem. Pašai Emilijai vislabāk garšo makaroni ar sieru un kečupu – Mac & Cheese latviešu gaumē. Bet šoreiz Rimi šefpavāra Normunda Baranovska vadībā top lēti un vienkārši pagatavojams maltas cūkgaļas voks ar aromātisku un mazliet eksotisku medus un sojas mērci. Noskaties video un izmēģini arī tu! 

Maltas cūkgaļas voks medus un sojas mērcē

4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 50 minūtes

Nepieciešams:

400 g maltas cūkgaļas;
1 burkāns;
2 selerijas kāti;
2 ķiploka daiviņas;
puse sīpola;
puse ābola;
300 g basmati rīsu;
2 ēdamk. gaišās sojas mērces;
1 ēdamk. medus;
20 g zaļo lociņu;
1 tējk. citrona sulas;
sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana

Uzvāri ūdeni un pievieno buljona kubiņu, kas nodrošinās papildu garšu. Vāri tajā rīsus, līdz tie ir mīksti.

Sagriez dārzeņus. Uzkarsē pannu uz vidējas uguns un lej tajā eļļu. Liec pannā sīpolus, ķiplokus un sagrieztu burkānu, pārkaisi ar sagrieztu seleriju un ābolu. Cep, līdz dārzeņi ir mīksti.

Pievieno cūkgaļu un apcep. Kad gaļa ir gatava, pievieno sojas mērci un medu, lai iegūtu bagātīgu garšu. Pieber zaļos lociņus un pielej citrona sulu, lai piešķirtu ēdienam svaigumu. Sautē visu kopā vēl dažas minūtes, lai garšas saplūst.

Pasniedz rīsus atsevišķi šķīvī, blakus tiem liec karstu mērci.