Garšīgi

Kas jāievēro, lai maltās gaļas mērce izdotos izcila? Mārtiņš Sirmais zina atbildi

Jauns.lv

Maltās gaļas mērce ir viens no tiem ēdieniem, kas var kļūt par īstu vakariņu simbolu, ja vien to pagatavo pareizi.

Kā šefpavārs Mārtiņš Sirmais atklāj TV kanāla "360" gatavošanas raidījumā "Dr. Sirmais", vairums mērces garšas noslēpumu slēpjas tieši gaļas vārīšanas procesā, kur tiek izcelts katras sastāvdaļas raksturs, un radīts bagātīgs, pilnvērtīgs aromāts.

Sirmais dalās savā pieredzē, lai arī tev izdotos pagatavot lielisku maltās gaļas mērci. Sirmais iesaka sākumā nedaudz apcept, it kā karamelizēt burkānus un sīpolus. Kad dārzenīši ir praktiski gatavi, pannā pielej ūdeni un tikai tad pievieno malto gaļu - sanāk, ka maltā gaļa nevis cepsies, bet vārīsies. "Principā tā ideja ir tāda, ka tā mērce ir jāvāra to apcepto dārzeņu buljonā. No tās pašas gaļas arī iznāk ūdens - sanāks kā tāda Boloņas mērce. Tikai mēs Latvijā to taisām ar saldo vai skābo krējumu," stāsta šefpavārs.

Sirmais atgādina – noteikti neaizmirsti par muskatriekstu! Tas dos mērcei īpašu aromātu. Kad mērcei pievienots krējums, tad jāgaida vien līdz tā sabiezē līdz nepieciešamai konsistencei, un gatavs. Ja vēlies mērces iebiezināšanai izmantot miltus, tad Sirmais iesaka vispirms apcept sīpolus un burkānus, pievienot sviesta pikucīti un tad miltus - mērce sanāks brūnganāka un tumīgāka.

Mārtiņš Sirmais rāda trikus ar pankūkām.

Mārtiņš Sirmais rāda trikus ar pankūkām

Mārtiņš Sirmais rāda trikus ar pankūkām.