Kura ir labākā panna plānām un pufīgām vafelēm?
foto: Shutterstock
Izvēloties vafeļu pannu, pievērs uzmanību cepamplātnēm, jo no tām atkarīgs, cik plānas vafeles varēs izcept.
Garšīgi

Kura ir labākā panna plānām un pufīgām vafelēm?

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

0

Kuram gan negaršo aromātiskās vafeles brokastīs? Tās viegli un ātri var pagatavot, ja vien pie rokas ir laba vafeļu panna.

Plātņu forma. Izvēloties vafeļu pannu, pievērs uzmanību cepamplātnēm, jo no tām atkarīgs, cik plānas vafeles varēs izcept. Seklas plātnes ļauj izcept plānas un kraukšķīgas vafeles, ko var arī sarullēt, dziļas ir piemērotas beļģu, amerikāņu, Vīnes vai citu biezo vafeļu cepšanai. Vislabāk, ka vafeļpannai komplektā ir dažādas plātnes, jo tad varēsi cept tādas dažādas vafeles.

Funkcionalitāte. Daži vafeļu pannu modeļi ir domāti ne tikai vafeļu cepšanai, bet arī grilēšanai, virtuļu, riekstiņu, picu, karstmaižu cepšanai.

Cepamo plātņu pārklājums. Gan pie teflona, gan keramiskas virsmas mīkla nepiedeg, un tās vienmērīgi uzkarst. Tomēr vafeļu panna ar teflona pārklājumu ir lētāka, bet šo pārklājumu ir vieglāk saskrāpēt. Vafeļu panna ar keramisku pārklājumu ir dārgāka, slikti iztur krasas temperatūras svārstības un triecienus, bet to nav tik viegli saskrāpēt.

Papildu funkcijas. Vafeļu pannas dažkārt ir aprīkotas ar taimeri (skaita gatavošanas laiku; ērti, ja visu laiku kaut kas piedeg vai paliek neizcepts), displeju (uzrāda informāciju par temperatūru, gatavošanas laiku), pagrieziena mehānismu (ļauj vienmērīgāk sadalīt mīklu uz virsmas). Jo vairāk papildu funkciju, jo vieglāk gatavot, tomēr par daudzfunkcionālu ierīci būs jāmaksā vairāk.

Korpusa materiāls. Par budžeta variantu uzskata plastikāta vafeļu pannas. Dārgākām ir metāla korpuss, tas var būt izgatavots no nerūsējošā tērauda vai čuguna. Šādas pannas ir smagākas un ilgmūžīgākas. Universāli ir kombinētie modeļi, kam pamatne ir no metāla, bet pārējās detaļas no plastikāta. Tie ir ilgmūžīgi un nav dārgi. Izvēloties korpusa materiālu, ņem vērā siltumizolāciju; izvēlies tādu, kam izolēta ne tikai pamatne, bet arī rokturi.

Regulējama temperatūra. Tas palīdzēs izcep tieši tādas vafeles, kādas vēlies. Augstā temperatūrā vafele ātrāk būs gatava un būs kraukšķīga, savukārt zemā temperatūrā jācep ilgāk un vafele būs mīksta.