Vai "Coldplay" tuvojas noslēgumam? Grupa izziņo pēdējo albumu ēru
foto: SCANPIX/AFP
"Coldplay" solists Kriss Mārtins.
Mūzika

Vai "Coldplay" tuvojas noslēgumam? Grupa izziņo pēdējo albumu ēru

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Grupa "Coldplay" paziņojusi, ka viņu diskogrāfija tiks ierobežota līdz 12 albumiem. Grupas līderis Kriss Martins nesen intervijā atklāja, ka šis lēmums ir pieņemts, lai uzturētu augstu kvalitātes līmeni. Šobrīd grupa veicina sava desmitā albuma "Moon Music" pārdošanu, kurš pie klausītājiem nonāca šodien, 4. oktobrī, taču Martins norādījis, ka pēc diviem nākamajiem albumiem grupa pārtrauks izdot jaunu mūziku.

Vai "Coldplay" tuvojas noslēgumam? Grupa izziņo pē...

Martins salīdzināja "Coldplay" ar saviem muzikālajiem varoņiem, piemēram, Bītliem un Bobu Mārliju, kuru mūzikas katalogi ir līdzīgi ierobežoti, un uzsvēra, ka šis lēmums palīdzēs uzturēt augstu kvalitātes kontroli, padarot katru jaunu dziesmu izdošanu īpaši nozīmīgu.

Lai gan "Moon Music" saņēmis dažādas atsauksmes, tostarp kritiku no laikraksta "The Independent", kas albumu nosauca par "banālu", grupas fani joprojām turpina izrādīt milzīgu interesi par jauno albumu. Piemēram, grupas uzstāšanās ASV televīzijas kanālā QVC piesaistīja tūkstošiem klausītāju, kas steidza iegādāties albumu tiešsaistē.

Līdz ar šo paziņojumu, "Coldplay" fani var gaidīt vēl divus albumus, pēc kuriem grupa, kā sola, koncentrēsies tikai uz koncerttūrēm un iespējamu sadarbību ar citiem māksliniekiem.

“Coldplay” koncerts Gēteborgā 2017. gada 15. jūnijā.

“Coldplay” koncerts Gēteborgā

“Coldplay” koncerts Gēteborgā 2017. gada 15. jūnijā.