Latvijas slavenākais narkokurjers Rolands Prīverts pārcietis jau desmito operāciju
foto: Juris Rozenbergs
Rolands Prīverts ar sievu Ilvu, kuru apprecēja pirms diviem gadiem, nesen apmeklēja seriāla "Brazīlija. Bīstamais karnevāls" atklāšanas svētkus.
Slavenības

Latvijas slavenākais narkokurjers Rolands Prīverts pārcietis jau desmito operāciju

Juris Vaidakovs

Jauns.lv

“Latvijas slavenākais narkokurjers” Rolands Prīverts cer, ka nu beidzot tiks savesta kārtībā smagi traumētā kāja. Prīverts uzskata, ka viņu piekāva Interpola darbinieki, un ir pārliecināts, ka viņa ķermenī joprojām atrodas specdienestu ievietots raidītājs, lai viņu varētu izsekot.

Latvijas slavenākais narkokurjers Rolands Prīverts...

Pirms pieciem gadiem Prīvertu Bolīvijā smagi piekāva un aplaupīja. Rolands sprieda, ka pret viņu mēģināja izdarīt atentātu, un Latvijā viņš atgriezās ar vaļēju potītes lūzumu – pēda karājās vien ādā. Pirms nedēļas Rolanda kājai tikai veikta vēl viena operācija, kuras laikā no traumētās kājas tika izņemtas vairākas plāksnes, kā arī iztaisnoti kāju pirksti. “Man tie bija saliekušies stīvi. Es ar tādiem biju kā tīģeris ar izlaistiem nagiem. Jo pēc lūzuma un operācijām nervi bija pārrauti, tāpēc pirksti kļuva nedzīvi, tos nevarēju iztaisnot. Es pat īsti normāli nevarēju paiet, kā tikai basām kājām pa jūrmalas smiltīm, bet vienīgie apavi man bija čības,” žurnālam "Kas Jauns" stāsta Rolands. Tagad viņa kājas pirksti ir iztaisnoti, tajos iedzītas speciālas naglas, lai tie turētos taisni. Arī potītē vēl palikušas dažas skrūves, taču tās ārā netiks ņemtas, jo – kas gan saturēs kopā sadragātos kaulus?

foto: Juris Rozenbergs
“Kājai pirksti bija palikuši saliekti un stīvi, izskatījās kā tīģera ķepa ar izlaistiem nagiem,” pēc nesen pārciestās desmitās operācijas demonstrē Prīverts.
“Kājai pirksti bija palikuši saliekti un stīvi, izskatījās kā tīģera ķepa ar izlaistiem nagiem,” pēc nesen pārciestās desmitās operācijas demonstrē Prīverts.

“Tagad man sešas nedēļas būs jāmokās ar kruķiem, līdz viss sadzīs un tās naglas no pirkstiem tiks izņemtas. Cerams, ka tad būs labāk un varēšu pat dejot,” pasmaida Prīverts, sakot, ka šovasar vienreiz jau esot savu sieviņu izdancinājis. “Es vispār neesmu dejotājs, man nepatīk, bet šovasar pie mums Saulkrastos uzstājās mūsu dokumentālā seriāla par Bolīviju operatora Jāņa Indrika grupa, tad jau nācās viņa priekšā padejot. Šogad vispār bija superīga vasara – man operācija bija paredzēta dienu pirms Jāņiem, taču to atcēlu, lai vismaz varētu normāli izbaudīt vasaru. Gāju mežā, lasīju ogas, visādi atpūtos,” skaidro Prīverts un, vaicāts, par kādiem līdzekļiem tagad dzīvo, nopietni atbild: “Invaliditātes pensija! Bet man jau naudiņa nāk no visādiem projektiem, kuros agrāk ārzemēs ieguldījos. Taču desu cehu Bolīvijā gan likvidēju – tur manas prombūtnes laikā neviens uz vietas negribēja strādāt, visu izzaga.”

Priverts un Semjonovs Kalnciema kvartālā stāsta par Bolīvijā piedzīvoto

16. jūnija vakarā Kalnciema kvartālā notika "Bolīvijas stāstu vakars", kurā par piedzīvoto ekspedīcijā Latīņamerikā sanākušajiem pastāstīja Jānis Krīvēns jeb Krivenchy, ...