VIDEO: neredzīgas meitenītes reakcija uz aklo Bārbiju saviļņo sociālo tīklu lietotājus
foto: Ekrānuzņēmums
Meitenīte priecājas, ka radīta lelle, kas līdzinās viņai.
Trakā pasaule
Vakar 22:03

VIDEO: neredzīgas meitenītes reakcija uz aklo Bārbiju saviļņo sociālo tīklu lietotājus

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Pasaulē populārākais leļļu zīmols “Bārbija” gadu gaitā atspoguļota gan kā princese, gan kā prezidente – tā iejutusies vairāk nekā 200 profesijās un iedvesmojusi meitenes būt tām, kas viņas vēlas. Sociālos tīklus sajūsminājis sirsnīgs video, kurā redzams, cik svarīga ir rotaļlietu reprezentācija.

VIDEO: neredzīgas meitenītes reakcija uz aklo Bārb...

Jau vairākus gadu desmitus “Bārbija” ir rādījusi meitenēm visā pasaulē, ka viņas var būt, kas vien vēlas. Ikoniskā bērnu rotaļlieta ir pārvarējusi barjeras un turpina to darīt - no ārstēm, vingrotājām, popzvaigznēm līdz astronautēm. Pēdējos gados uzņēmums “Mattel” vēl vairāk paplašinājis savus centienus, radot lelles ar dažādiem ķermeņa tipiem, matu tipiem, ādas toni, invaliditāti un citiem.  

Sociālajos tīklos populārais video skaidri apliecina, ka “Mattel” centieni rada pārmaiņas. Video redzama jauna meitene, kura smaida, kad viņa saņem savu jauno lelli, kura, tāpat kā meitenīte, ir neredzīga.  

“Es esmu leļļu kolekcionāre un ļoti interesējos par leļļu pasauli, un tas mani ārkārtīgi iepriecina, redzot, ka kādai skaistai jaunai meitenei ir lelle, kas, viņasprāt, viņu ataino un tajā pašā laikā tā joprojām ir mīļa un moderna. Ir patiešām svarīgi turpināt padarīt rotaļlietas pieejamas un iekļaujošas, un šis video ir piemērs,” sacīja viens no video komentētājiem, uzsverot leļļu un rotaļlietu daudzveidības nozīmi. 

“Paldies, ka dalījāties ar šo mirkli. Tas dod man cerību uz nākotni,” piebilda kāds cits komentētājs.

Aklajai lellei ir nūja, ko tā izmanto kā pārvietošanās palīglīdzekli, kā arī saulesbrilles, kas nodrošina aizsardzību neredzīgiem cilvēkiem vai cilvēkiem ar vāju redzi, kuriem var rasties jutība pret gaismu. 

“2024 Fashionistas lelles mērķis ir veicināt “Bārbijas” pastāvīgo mērķi atspoguļot daudzdimensionālu skatījumu uz skaistumu un modi, ļaujot vairāk bērniem redzēt savu pasauli atspoguļotu rotaļās,” teikts Amerikas Neredzīgo fonda paziņojumā presei.