FOTO: Grand Hotel Kempinski Riga atklāta Dāvida Jāņa Baumaņa mākslas izstāde “Brīvība”
foto: Publicitātes foto
Sarkanais paklājs
2024. gada 13. septembrī, 14:41

FOTO: Grand Hotel Kempinski Riga atklāta Dāvida Jāņa Baumaņa mākslas izstāde “Brīvība”

Sadarbības projekts

Grand Hotel Kempinski Riga ar lepnumu paziņo par daudzsološā jaunā mākslinieka Dāvida Jāņa Baumaņa mākslas izstādes "Brīvība" ekskluzīvo atklāšanu, kas norisinājās 2024. gada 12. septembrī. Šajā izsmalcinātajā pasākumā pulcējās izmeklēta publika – mākslas cienītāji, ietekmīgi influenceri un ievērojami mediju pārstāvji – lai piedzīvotu neaizmirstamu vakaru, kas bija veltīts mākslinieciskajai izcilībai augstākajā līmenī.

FOTO: Grand Hotel Kempinski Riga atklāta Dāvida Jā...

Izstādes atklāšana norisinājās viesnīcas elegantajā un izsmalcinātajā vestibila atpūtas zālē, kur viesus sagaidīja greznības un viesmīlības aura. Vakara gaitā mākslinieks ar izcilu laipnību iepazīstināja apmeklētājus ar saviem izmeklētajiem darbiem, sniedzot reti pieejamu un dziļi personīgu ieskatu savā radošajā ceļojumā. Viesiem tika dāvāta ekskluzīva iespēja ielūkoties viņa mākslinieciskajās iedvesmās un izjust smalkās tehnikas, ar kurām viņš piešķir dzīvību savām gleznām.

Iedvesmu Dāvids lielākoties rod dabā, ļaujoties mirklim, atslēdzot prātu un bez jebkādiem nosacījumiem un priekšstatiem ļaujoties procesam radīt. Pats Dāvids saka: "Glezniecības process man ir kā meditācija, kas aizved ceļojumā. Manas gleznas top spēlējoties ar dažādām krāsām, formām un tekstūrām."

Dāvids Jānis Baumanis ir daudzsološs mākslinieks no Rīgas, kurš mākslu apguvis un savu māksliniecisko talantu ir pilnveidojis dažādu mākslas pedagogu vadībā, taču tikai 2020. gadā viņš aktīvāk sāka pievērsties glezniecībai. Nepilnu četru gadu laikā Dāvids ir radījis aptuveni 100 meistardarbus, no kuriem daudzi ir nonākuši pie izsmalcinātiem kolekcionāriem visā pasaulē, tostarp Kanādā, Čehijā, Vācijā un citviet. Viņa darbi turpina aizraut starptautisko publiku, nostiprinot viņa vietu laikmetīgās mākslas pasaulē.

Izstādi "Brīvība" būs iespējams aplūkot viesnīcā Grand Hotel Kempinski Riga līdz 2025. gada janvāra beigām. Apmeklētājiem tiek piedāvāta arī ekskluzīva iespēja iegādāties izstādītos mākslas darbus, padarot šo izsmalcināto notikumu par obligātu galamērķi izmeklētiem mākslas cienītājiem un kolekcionāriem.

Dāvida Jāņa Baumaņa mākslas izstāde “Brīvība”

Par Grand Hotel Kempinski Riga: Atrodas iepretim slavenajam Latvijas Nacionālās operas namam un blakus Vecrīgai, kas iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, viesnīca piedāvā absolūti jaunu komforta un elegances līmeni gan pilsētas viesiem, gan tās iedzīvotājiem. Grand Hotel Kempinski Riga piedāvā 141 augstas klases numuru un apartamentus, divus restorānus un divus bārus, sešas ietilpīgas sanāksmju telpas, tajā skaitā Grand Ballroom konferenču zāli, kā arī pasaules klases SPA un atpūtas zonu. Brīnišķīgs panorāmas skats uz galvaspilsētu, izsmalcināts serviss un bagātīga kultūras pieredze gaida viesus no visas pasaules.

Par Kempinski: Izveidota 1897. gadā, Kempinski Hotels ir Eiropas vecākā luksusa klases viesnīcu grupa. Kempinski mantojumu, kas nosaka nevainojamu, personīgi pielāgotu servisu un izcilu viesmīlību, papildina tā īpašumu ekskluzivitāte un individualitāte. Kempinski šobrīd pārvalda 82 pieczvaigžņu viesnīcas un rezidenču portfolio 36 valstīs un turpina pievienot jaunus īpašumus Eiropā, Tuvajos Austrumos, Āfrikā, Āzijā un Amerikā. Ikviens no tiem atspoguļo Kempinski zīmola spēku un panākumus, nezaudējot saikni ar savu mantojumu. Portfolio iekļauj vēsturiskus īpašumus un arhitektūras pieminekļus, godalgotas urbānā dzīvesveida viesnīcas, pirmklasīgus kūrortus un prestižas rezidences. Katrs no tiem piedāvā kvalitāti, kuru viesi sagaida no Kempinski, vienlaikus iekļaujot katras atrašanās vietas kultūras tradīcijas. Kempinski ir dibinājis pasaules lielāko neatkarīgo viesnīcu zīmolu aliansi — Global Hotel Alliance (GHA).