Britu policijas lietu un noziegumu novēršanas ministri apzog policijas konferencē. Uzminiet, par kādu tēmu viņa tur uzstājās!
foto: ZUMAPRESS.com
Daiena Džonsone
Trakā pasaule
2024. gada 13. septembrī, 13:08

Britu policijas lietu un noziegumu novēršanas ministri apzog policijas konferencē. Uzminiet, par kādu tēmu viņa tur uzstājās!

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Nepatīkamu pārsteigumu piedzīvojusi Lielbritānijas policijas lietu un noziegumu novēršanas ministre Daiena Džonsone, kuru apzaga policijas konferences laikā. Notikušajam papildu ironiju piešķīra viņas runas tēma.

Britu policijas lietu un noziegumu novēršanas mini...

Daiena Džonsone otrdien piedalījās Policijas superintendentu asociācijas konferencē Anglijas Vorikšīras grāfistē un savā runā paziņoja, ka valsts pilsētas ir "pārņēmusi antisociālas uzvedības, zādzību un veikalu apzagšanas epidēmija". Kamēr ministre piedalījās konferencē, kāds ļaundaris viesnīcā nozaga viņas maku.

Vorkšīras policija paziņoja, ka notiek zādzības izmeklēšana un aizdomās turētā persona, kāds 56 gadus vecs vīrietis, ir arestēts. Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas pārstāvis apstiprināja, ka Džonsonei bija nozagts maks.

Uzstājoties konferencē, Džonsone paziņoja, ka valdība vēlas "atjaunot cieņu pret likuma varu Lielbritānijas ielās, tostarp atjaunot cieņu pret policiju, kas diemžēl daudzu gadu gaitā ir zudusi." "Pārāk daudz pilsētu centru un ielu visā valstī ir pārņēmusi antisociālas uzvedības, zādzību un veikalu apzagšanas epidēmija, kas grauj mūsu kopienas, un tam nedrīkst ļaut turpināties."

"Ir tūkstošiem izcilu policistu un atbalsta personāla darbinieku, kas dara apbrīnojamu darbu. Taču mums ir jāatzīst realitāte, ka joprojām ir pārāk daudz antisociālās uzvedības upuru, kuri uzskata, ka tad, kad viņi izsauc policiju, neviens neuzklausa, neviens neierodas un nekas netiek darīts."

Pēc konferences Džonsone platformā "X" pateicās par uzstāšanās iespēju, taču neminēja sava maka nozagšanu.

Pēdējo gadu laikā Lielbritānijā ir strauji saasinājusies zādzību un veikalu apzagšanu problēma. Nacionālais statistikas birojs vēsta, ka, kaut gan vispārējais noziedzības līmenis ir pazeminājies, zādzību skaits, piemēram, somiņu un mobilo telefonu zādzība no privātpersonām, ir palielinājies par 40 procentiem gada laikā līdz šā gada martam, vēsta "Reuters". Tas ir veicinājis sabiedrības uzticēšanās policijai kritumu līdz rekordzemam līmenim. Šogad "YouGov" aptauja liecināja, ka vairāk nekā puse britu netic, ka policija spēj atklāt noziegumus, bet vairāk nekā trešdaļa nedomā, ka policija spēj uzturēt likumu un kārtību.